Rasteau vinder test

Sejr til Rhône i denne uges test31. juli, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Rasteau er normalt ikke kendt for at huse de mest elegante Rhône vine af slagsen, og oftest er det mere muskler end finesse som spilles på. Men vindervinen, Domaine de Beaurenard Rasteau 2015, fremstår ikke desto mindre som en ganske finesserig elegantier. Beaurenard er kendt for deres fremragende Châteauneuf-du-Pape vine, og når årgangen så tilmed er den ypperlige årgang 2015, kan det næsten ikke gå galt. Og det gør det heller ikke. Indbydende støvet næse med noter af marcipan og trøffel, særdeles finesserig mund med kirsebær, kakao og hvid peber pakket ind i bløde tanniner og lang eftersmag med lækre kernebitre noter og mineralsk præg. En perfekt ambassadør for Rhône.

 

Testvinder

Domaine de Beaurenard Rasteau 2015

******

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 129 kr.  

 

Andre anbefalede vine: 

 

Bread & Butter Pinot Noir 2015

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Super lækker og indsmigrende californisk Pinot Noir med røget kød og skovbund i næsen og opulent mund med noter af peber, lys chokolade, kirsebær og kantareller. Rendyrket fornøjelse på flaske.  

 

Porto Quevedo Rosé Port

*****

Forhandler: Haller Vine samt Vin & Vin

Pris: 109 kr. ved 2 stk

Kommentar: Efter mange år som vinskribent kan der være langt imellem de vinøse overraskelser.

Men dette var første gang at en portvin i Rosé udgave landede på undertegnedes bord, og den overraskede ved at byde på en ganske gedigen portvinsoplevelse med intensivt mandel og rosinpræg i både næse og mund tilsat sødmefulde jordbær og kirsebærnoter indhyllet i sart røg. Prøv den

 

Los Vascos Cabernet Sauvignon 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 69,75 kr.

Kommentar: Chilensk Cabernet Sauvignon pleaser med animalsk næse, peberintensiv mund med bløde tanniner og sødmefuld kant og let kernebitter eftersmag. Godt køb til prisen.

 

Clément Klur Katz Pinot Gris 2015

******

Forhandler: bichel.dk

Pris: 135 kr.

Kommentar: Virkelig lækker og besnærende Pinot Gris med marcipan og pærer i næsen og opulent smørcremet mund krydret med et touch af melon, fersken og friskplukket markchampignon. Pinot Gris når det er bedst.

 

La Mascota Cabernet Sauvignon 2015

*****

Forhandler: Kvickly og Superbrugsen

Pris: 54,50 kr. ved 2 stk

Kommentar: Fin argentinsk Cabernet Sauvignon med stald i næsen og fadpræget mund med krydrede noter af kardemomme og kanel tilsat intensive noter af solbær og modne kirsebær. Godt køb til prisen.

 

Line 39 Petite Sirah

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 88 kr. ved 6 stk

Kommentar: Californisk Petite Sirah i pleaser stil med flamboyant næse med varme solbærnoter og cremet mund med sødmefulde noter af kirsebær og ribs tilsat en snert af mokka og ristet fad i den lange eftersmag. 

 

Bread & Butter Chardonnay 2015

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Frisk californisk Chardonnay i mellemfyldig stil med floral næse og cremet mund med noter af eksotisk frugt og citrus iblandet en snert af ristede kokosflager. Fin vin til prisen.

 

Balancines Gold 2015

******

Forhandler: d-wine.dk  

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Et brag af en spansk Garnacha/Syrah vin med pondus og charme. Tyk næse med noter af tjære og blæk og fedladen viskøs mund med pæne mængder hvid peber, lakridsrod og fad. Super køb til prisen.

 

Leone de Castris Salice Salentino Riserva 2014

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Herlig ukompliceret og charmerende syditaliensk Negroamaro domineret vin med intensiv sødmefuld frugtfylde og et strejf af lakrids, peber og vanilje i eftersmagen.

 

Terre de Brume Languedoc 2011

*****

Forhandler: Holte Vinlager

Pris: 55 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ganske lækker Languedoc vin med enebær, vanilje og en snert af grannål i næsen, mellemfyldig mund med bløde tanniner, let peberbid og herbale noter i eftersmagen.

 

Alias Chardonnay 2015

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Let og ukompliceret californisk Chardonnay med oversøisk charme. Frisk næse med et pift af ananas og fersken og sprød og livlig mund med et strejf af citrus og vanilje.

 

Alias Pinot Noir 2015

*****

Forhandler: Gallovin

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ganske forførende Pinot Noir med jordbærnæse og generøse mængder af kirsebær og hindbær i munden, kombineret med et strejf af røg og marcipan i den lange eftersmag. Godt køb til prisen.

 

Père Anselme Côtes de Provence Rosé 2016

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 79,75 kr.

Kommentar: Forfinet sydfransk Rosé fra Provence med stor elegance. Skovjordbær i næsen, sprød mund med pæne mængder honningmelon tilsat delikate herbale undertoner og en snert af mineralitet i eftersmagen.

 

Les Charmes Macon-Lugny Chardonnay 2015

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 79,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Hvid Bourgogne i afbalanceret udgave med smørfyldt næse med et stænk af lime og sprød mund med underspillede noter af vanilje, røg og eksotisk frugt tilsat et forfriskende strejf af pikant syre. Godt køb til prisen.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen