Petite Sirah vinder test

Californisk sejr i denne uges test10. april, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Vi skulle en tur til Californien, nærmere bestemt Mendocino County, for at finde vinderen af denne uges test i form af McNab Mendocino County Petite Sirah 2012, som forhandles af Skovgaard vine til en pris af 139,95 kr. stykket. Druen er Petite Sirah, som er en krydsning mellem druesorterne Syrah og Peloursin. Vine lavet på Petite Sirah er typisk kraftige og med en del garvesyre, hvorfor de gerne skal have mindst 5 år på bagen, før de drikkes. Og det er præcis, hvad vindervinen har, og den fremstår da også ganske helstøbt og fuldendt i al sin pomp og pragt. En fyldig og markant sag med høj densitet. Brombær og tjære i næsen, voluminøs mund med righoldige mængder sort peber, vanilje, lakrids og lang intensiv eftersmag med delikate noter af balsamico og trøffel. Superflot vin.

Testvinder

McNab Mendocino County Petite Sirah 2012

******

Forhandler: skovgaardvine.dk

Pris: 139,95 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

 

Venta Mazarron Tempranillo 2014

******

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Superflot Tempranillo med intens næse med røg og peber og kraftfuld mund med krydrede noter af tobak, læder og espresso omkranset af fine tanniner og et sødmefuldt vaniljepræg i den lange intensive eftersmag.

 

Edmeades Mendocino County Zinfandel 2013

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 119 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker Zinfandel med lidt Petite Sirah og Syrah med markant peberpræg i både næse og mund akkompagneret af fed og sødmefuld frugt i pæne mængder pakket ind i bløde tanniner. Godt håndværk

 

Cantina Tramin T Rosso 2015

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 84,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Se det er lækkert det her. Elegant sag fra Sydtyrol med flamboyant næse med noter af lædersaddel og mellemfyldig mund med silkebløde tanniner, som omfavner vinens noter af lys chokolade, kirsebær og ristede nødder. Seks sikre stjerner

 

 

 

Fred´s Red Mendocino County

*****

Forhandler: skovgaardvine.dk

Pris: 85 kr. ved 12 stk

Kommentar: Californisk pleaser med sødmefulde solbær og brombær noter i både næse og mund og indsmigrende eftersmag med en snert af vanilje. Ikke den mest komplicerede og underfundige vin i hele verden, men fin vin til prisen.

 

Nativ Eremo San Quirico 2013

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 175 kr. ved 6 stk.

Kommentar: Endnu en fantastisk vin fra Nativ serien, som lever fuldt op til den forrige årgang og byder på eksplosiv næse med intensivt kirsebærpræg og flamboyant mund med ekstreme mængder sødmefuld frugt tilsat herbale krydderier og strejf af hvid peber. Ren velvære på flaske.

 

Acústic Celler, Montsant Vinyes Velles 2014

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 129 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ganske impressiv spansk vin som skiller sig positivt ud fra mængden med sin flamboyante og pompøse stil hvor tanninerne akkompagnerer vinens intensive frugtnoter og tillader de subtile noter af peber, vanilje og tobak at træde i karakter uden at dominere. Flot vin

 

Falesco Falconieri Umbria 2014

******

Forhandler: MENU

Pris: 73,33 kr. ved 3 stk.

Kommentar: Helt forrygende vin fra Umbrien som byder på eksplosiv næse med pirrende noter af tobak, ristede nødder og kirsebærlikør som sammenholdt med den opulente og sødmefuld mund med dominans af rosiner og modne brombær byder på en vinoplevelse man normalt ikke får i den prisklasse.

 

Heavyweight Champ Downtown Brown Petite Sirah 2012

*****

Forhandler: skovgaardvine.dk

Pris: 75 kr. ved 12 stk

Kommentar: Petite Sirah med fin fylde og pondus. Inciterende næse med let ristede noter tilsat en snert af brugt kaffefilter og lettere bidsk mund med pænt peber- og tobakspræg tilsat lidt vaniljesødme i den mellemlange eftersmag. Måske lidt kantet i hjørnerne, men det er den typiske Heavyweight Champ vel også. I alle tilfælde et godt køb til prisen.

 

Silver Trail Lodi Zinfandel 2012

*****

Forhandler: skovgaardvine.dk

Pris: 99,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Tøseudgave af Zinfandel med forfinet peberpræg i næsen, varm mellemfyldig mund med toner af kirsebær, overmodne brombær og kakao, og pæn lang og elegant eftersmag med snert af lys chokolade. Så enkelt kan det gøres.

 

Ernesto Ruffo Campogadis Valpolicella Superiore 2012

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 349 kr. ved 6 stk

Kommentar: Se så blev det pludseligt rigtig interessant. Forrygende norditaliensk sag hvor man kigger en ekstra gang på etiketten for at sikre sig, at der rent faktisk står Valpolicella Superiore. For den smager (heldigvis vil mange mene) som alt andet end en gængs Valpolicella Superiore. Intens næse med dominans af peber, rosiner og kirsebær og voluminøs og let sødmefuld mund med masser af peber, overmodne brombær, røget flæsk og Rød Orlik. I en klasse for sig.

 

Pietra Pura Cotis Primitivo di Manduria 2012

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 249,75 kr.

Kommentar: En hele vejen igennem storcharmør af en Primitivo med 5 år på bagen. Markant peberpræg i både næse og mund akkompagneret af fed og sødmefuld frugt med dominans af kirsebær og solbær pakket ind i silkebløde tanniner. Her er ingen skæve toner eller hårde kanter men blot rendyrket fornøjelse på flaske.

 

Bernard Magrez Herència del Padrí Priorat 2014

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 129,75 kr.

Kommentar: Bernard Magrez formår, som en af de eneste, at producere en Priorat, som er tilnærmelig og fornøjelig selv i sine yngre år. Og selvom vinen byder på den forventede kraftige og flamboyante stil, er de store mængder friskkværnet peber og overmoden frugt, som dominerer både næse og mund, pakket så godt ind i bløde tanniner, at det hele går op i en højere fornøjelig enhed. Tæt på seks stjerner.

 

Ap Premium Apasio 2013

******

Forhandler: Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen

Pris: 59 kr.

Kommentar: Rosiner. Det er den første og sidste tanke, som strejfer en, når man går ombord i denne ganske fornøjelige italiener, som også byder på kirsebær og brombær noter i både næse og den mellemfyldige mund akkompagneret af et strejf hvid peber og balsamico. Super køb til prisen.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen