Ny sejr til Ferragu

Italiensk sejr i denne uges test14. august, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

For anden uge i træk lykkedes det en vin fra Ferragu at snige sig til tops i FinansBureauets vintest. I sidste uge var det Amaroneudgaven der vandt, mens det i denne uge var deres Valpolicella Superiore som løb med sejren. En Valpolicella Superiore kan normalt godt være lidt af en tyndbenet affære. Men der er absolut intet tyndbenet over vindervinen, som fremstår som en fuldblods vin, der i styrke og intensitet overgår samtlige Amarone vine i samme prisklasse. Det er ganske enkelt en helt forrygende vin, som blæser en ned af stolen i al sin pomp og pragt.  Helt ekstrem densitet og viskositet med særdeles generøse mængder espresso, cigarkasse, tjære, skråtobak og alt hvad man ellers kan komme i tanke om i samme boldgade. Ganske imponerende, at man kan proppe så meget ned i en Valpolicella Superiore

 

 

Testvinder

Ferragu Valpolicella Superiore 2013

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 269 kr. ved 6 stk  

 

Andre anbefalede vine: 

 

La Umbra Pinot Noir 2015

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 39,95 kr.

Kommentar: Det er ikke Rumænien, man normalt tænker på i forbindelse med Pinot Noir. Men her er en ganske fortrinlig en af slagsen. Finesserig næse med animalske toner og strejf af skovsvampe og elegant mund med fin fylde og herbale noter indhyllet i bløde tanniner. Godt køb til prisen

 

Tenazio Ripasso 2010

******

Forhandler: Cappa Vin

Pris: 159 kr.

Kommentar: Ganske forrygende Ripasso med Amarone ambitioner, som byder på stor kompleksitet og intensitet. Super besnærende næse med snert af kaffelikør og læder, tæt kirsebærintensiv mund tilsat pæne mængder mørk chokolade og tobak og et delikat touch af skovsvampe og balsamico i eftersmagen.

 

Labouré-Roi Chablis 2015

*****

Forhandler: Meny

Pris: 100 kr.

Kommentar: Let og ukompliceret Chablis med underspillet næse med noter af granit og lime og sprød og livlig citrusdomineret mund med let salt strejf og præg af kvæde og nedfaldsæbler. Godt køb til prisen.

 

Spier Frans K. Smit 2011

******

Forhandler: Kvickly

Pris: 299 kr.

Kommentar: Opulent top cuvée fra Spier imperiet med ristede kaffebønner og tjære i næsen og lakrids, mokka, timian, mørke brombær og peber i den flamboyante og muskuløse mund pakket ind i silkebløde tanniner. Et absolut brag af en vin.

 

La Bestia Monastrell 2014

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 199 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fantastisk spansk vin, som imponerer mere med sin saft og kraft end sin elegance. Svedig næse med tykt lag af Worcester Sauce og tjære og opulent mund med righoldige mængder bacon, lakridsrod, ristede mandler og mokka pakket ind i faste tanniner. Ikke for sarte sjæle og svagdrikkere.   

 

Henriet-Bazin Blanc De Noirs Petit Meunier 

******

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 229 kr.

Kommentar: Endnu en Blanc de Noirs fra Henriet-Bazin, men denne gang i 100 % Petit Meunier udgave. Efter undertegnedes vurdering når den ikke helt højderne fra Pinot Noir udgaven, men tag ikke fejl, det er stadigvæk en helt eminent Champagne, som rigeligt fortjener sine seks stjerner. Intens aromatisk næse med noter af daggammelt ristet brød, sprød mund med markant syre og delikat underspillet sødme og toner af kvæde og pære og en snert af melon og grape i den lange eftersmag.

 

Tenute Rossetti Poggio Civetta 2015

*****

Forhandler: Høj Larsen Vinimport

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Charmerende italiener fra Bolgheri med pibetobak i næsen og moden frugt i munden med righoldige mængder søde kirsebær, ribs, engelsk lakrids og vanilje pakket ind i superbløde tanniner.

 

Briego Tiempo Ribera del Duero Crianza 2014

******

Forhandler: Cappa Vin

Pris: 99 kr.

Kommentar: Fyldig og flamboyant Ribera del Duero med intensiv næse med dominans af peber og fad og voluminøs mund med bløde tanniner og pæne mængder, peber, mørk chokolade, mokka og lakrids. Flot vin.

 

Loa Vascos Sauvignon Blanc 2016

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 69,75 kr.

Kommentar: Intens og fyldig chilensk Sauvignon Blanc med floral næse med strejf af enghø og spændstig mund med fin syre og pikante noter af lynghonning, smør, pære og champignon.

 

Bicento Nativ Aglianico 2013

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 149 kr. ved 6 stk

Kommentar: Sødmefuld og generøs italiener med markant næse med intensive kirsebær og solbær toner, fyldig mund med pæne mængder moden frugt og lang eftersmag med toner af rosiner og solbær.  Godt køb til prisen

 

Leza Garcia Tinto Familia Crianza Rioja 2014

******

Forhandler: Høj Larsen Vinimport

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Forrygende flot traditionelt fortolket Rioja med solbær og ribs i næsen, tæt mørk mund med kernebitterhed og peber og lang vaniljeintensiv eftersmag. Super køb til prisen.  

 

La Bollina Armason Chardonnay 2016

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Underfundig og utraditionel italiensk Chardonnay med citrus og fersken i næsen og cremet mund med pæn syre og noter af ristede mandler, lakrids og abrikoser. Godt køb til prisen.  

 

Farnese Fantini Collection 2016

******

Forhandler: Høj Larsen Vinimport

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Super lækker syditaliener med sol og charme i store mængder. Rosiner og røg i næsen og sødladen mund med dominans af lakridsrod, kakao, bacon og kirsebærlikør. Fantastisk køb til prisen.

 

La Mascota Malbec 2015

*****

Forhandler: Kvickly og SuperBrugsen

Pris: 54,50 kr. ved 2 stk

Kommentar: Varm og blød argentinsk Malbec med peberkrydret næse og fyldig mund med pæn længde og noter af mørke kirsebær og tobak. Fin vin til prisen.

 

Niepoort Redoma Douro Vinho Branco 2016

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 129,75 kr.

Kommentar: Spændende og elegant hvidvin fra det berømmede portvinshus Niepoort. Floral næse med snert af citrus og frisk mund med sprød syre og let mineralske noter akkompagneret af noter af vanilje og kandiseret orangeskal i den lange eftersmag. Et forfriskende indslag i en vinøs verden præget af konformiteter.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen