Ny sejr til Côtes du Rhône

Sydfransk sejr i denne uges test29. januar, 2018 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

For anden gang i år gik sejren i den ugentlige test til en Côtes du Rhône. Og også denne gang fra årgang 2015. Domaine Soleyrade Côtes du Rhône 2015 hedder vindervinen, og den er et mønstereksempel på hvordan ”almindelige” Côtes du Rhône vine i årgang 2015 byder på utrolig fin value for money. Årgang 2015 er fremragende i hele Rhône, men det afspejler sig sjældent i prisen på almindelige Côtes du Rhône vine uden fancy appellations efternavne, og derfor kan man gøre gode køb med netop disse vine. Superlækker vin i klassisk Rhône stil med underfundig og dyb næse med toner af tobak, læder og ribs tilsat et strejf af våd flint og elegant mund med forfinede noter af friskkværnet peber, vanilje, toast og snustobak i skøn forening pakket ind i bløde tanniner. Stor fornøjelse.

 

Testvinder

Domaine Soleyrade Côtes du Rhône 2015

******

Forhandler: Propperiet

Pris: 116,10 kr. ved 3 stk

Andre anbefalede vine: 

 

Fontanafredda Langhe Chardonnay 2016

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 6 for 299 kr.

Kommentar: Norditaliensk Chardonnay i både frisk og cremet stil med fin citrus og smør næse akkompagneret af fyldig krop med fin underliggende syre og bløde noter af ananas, mango og lime. Godt køb til prisen.

 

Los Vascos Cabernet Sauvignon Rosé 2017

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 69,75 kr.

Kommentar: Chilensk Rosé på højt niveau med vibrerende næse med floralt præg tilsat toner af ristede pinjekerner og udfordrende mund med let herbalt præg akkompagneret af let sødligt strejf af skovhindbær i den lange eftersmag.  

 

Consulat-Palace Champagne Brut Cuvée Prestige

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 199,75 kr.

Kommentar: Lækker Champagne i den elegante ende af skalaen med aromatisk næse med floralt præg, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler.

Rebel Canyon California Zinfandel 2016

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 75 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fin Zinfandel i afdæmpet udgave med svagt peberpræg og delikat underspillet sødme. Forfinet næse med toner af kirsebær og kakao, sart mund med en snert af vanilje og brombær som slutter af i en mellemlang eftersmag med noter af lys chokolade.  

 

Vermell Celler del Roure 2016

******

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 69 kr. ved 6 stk

Kommentar: Pompøs og kraftfuld spansk vin med mørke bær, oliven og brugt kaffefilter i næsen og rustik mund med let støvet præg og markerede tanniner og med en lang intensiv eftersmag med præg af vanilje, peber, kakao og tobak. Et brag af en vin.

 

Ramon Bilbao Single Vineyard Rioja 2015

*****

Forhandler: MENY

Pris: 75 kr. ved 2 stk

Kommentar: Elegant og afdæmpet Rioja i moderne stil med vægten lagt på frugten. Bålrøg og mørke bær i næsen, blød mund med dominans af kirsebær og brombær tilsat strejf af vanilje og peber og med let jern- og urtepræget eftersmag. Godt køb.

 

Brotte Domaine Grosset Cairanne Côtes du Rhône Villages 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

Kommentar: Flot Côtes du Rhône Villages i typisk rustik Cairanne udgave med animalsk næse, fyldig mund med noter af grønne peberkorn, mokka og lakrids og lang intensiv eftersmag med præg af vanilje og brombær. Lækker vin

 

Paul Mas Cabernet Sauvignon 2016

*****

Forhandler: Rema 1000

Pris: 50 kr.

Kommentar: Mellemfyldig sydfransk Cabernet Sauvignon med sødmefuld solbærnæse med snert af læder, blød mund med varm frugt og herbale undertoner og en pæn lang eftersmag med noter af engelsk lakrids og vanilje. Godt køb til prisen.

 

Costers del Sió Petit Siós 2016

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 85 kr. ved 6 stk

Kommentar: Forførende nordspansk vin i overraskende elegant udgave med stor kompleksitet. Forfinet kirsebær og brombærnæse og cremet mund i mellemfyldig udgave og fint underspillet kirsebærsødme akkompagneret  af sirlig syre og bløde tanniner.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en vine i et panel, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen