Nu får sommerhuskøberne mindre rabat

Der bliver givet 10 procent mindre rabat på sommerhuskøbet nu end for bare et år siden, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Eneste undtagelse er i Region Hovedstaden, hvor det er blevet nemmere at forhandle sig frem til et nedslag i prisen.Foto: Boligsiden.dk

11. februar, 2018 - kl. 10:00
Forfatter: Boligsiden.dk


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Skal du købe sommerhus, kan du presse prisen langt mindre, end for bare et år siden. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at nedslaget på handler af fritidshuse på landsplan er faldet 10 procent siden januar 2017. Og tendensen gælder for næsten hele landet.

Størst er faldet i Region Nordjylland, der huser populære sommerhusområder som Skagen, Lønstrup og Klitmøller. Her er nedslaget 27 procent lavere end for et år siden, og køberne skal dermed have flere penge op af lommen, når der skal lukkes en handel.

Stor stigning i hovedstaden
I den modsatte ende af skalaen er Region Hovedstaden, som er den eneste region, hvor der er sket en stigning. Og den er mærkbar. Når sommerhusene i regionen skifter hænder, bliver der nu givet et nedslag, der er 24 procent større end for et år siden. Og alene henover den seneste måned, er der sket en stigning på 6,3 procent.

”Når nedslaget stiger i Region Hovedstaden, er det ikke et udtryk for en manglende interesse. Sommerhusene her er yderst populære. Det kan vi se på salgstiden, der er faldet henover det seneste år, og priserne der er steget. Faldet er derimod et udtryk for, at sælgerne er overoptimistiske og ganske enkelt prissætter for højt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nedslag på sommerhuse januar 2018

Region: Nedslag pr. kvm / Ændring pr. måned / Ændring pr. år

Hele landet: 989 kr. / 0,6 % / -10,2 %

Hovedstaden: 1.188 kr. / 6,3 % / 24 %

Midtjylland: 946 kr. / -3,2 % / -15,8 %

Nordjylland: 885 kr. / -4,4 % / -27,1 %

Sjælland: 929 kr. / 3,7 % / -10 %

Syddanmark: 1.047 kr. / -1,7 % / -16 %

 (Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Boligsiden.dk Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen