Nordhavn har Københavns dyreste lejligheder

Der er stor forskel på kvadratmeterpriserne på ejerligheder imellem de enkelte bydele i Københavns kommune. De dyreste lejligheder ligger i Nordhavn og koster næsten det dobbelte af lejlighederne i Brønshøj. Det viser en undersøgelse fra RealMæglerne og BoligOne.17. december, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

51.517 kroner. Så meget koster en kvadratmeter lejlighed i Københavns kommunes dyreste bydel Nordhavn. Det er godt 1.500 kr. mere end lejligheder i gennemsnit koster pr. kvadratmeter i København K, og næsten dobbelt op af de 26.978 kr. en lejlighed i gennemsnit koster pr. kvadratmeter i Københavns kommunes billigste bydel Brønshøj. Det viser en undersøgelse som boligsiden.dk har lavet for RealMæglerne og BoligOne. 

I Brønshøj er priserne ellers steget med hele 49 procent siden 2014. Det overgås kun af København NV, hvor priserne er steget med 52 procent. I Nordhavn er priserne kun steget med 27 procent i samme periode, og i København K er de steget med 33 procent.

”Det er bemærkelsesværdigt, at nogle af de bydele i København, som normalt regnes for de mindst attraktive, er dem som har oplevet de største prisstigninger siden 2014. Det vidner om, at prisniveauet i nogle af de mest attraktive kvarterer er kommet så højt op, at mange boligkøbere presses ud til de lidt billigere områder”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

I gennemsnit koster en lejlighed i Københavns kommune 39.056 kr. pr. kvadratmeter. Det er 36 procent mere end den kostede i 2014.

Forklaringen på at Nordhavn og København K har de højeste kvadratmeterpriser, skal findes i de projektbyggerier, som findes i så righoldige mængder begge steder. De dyreste projektbyggerier finder man således i København K, hvor de gennemsnitlige kvadratmeterpriser lå på 61.989 kr. de første tre kvartaler af 2017, efterfulgt af Nordhavn med en kvadratmeterpris på 52.776 kr. De billigste projektbyggerier finder man i Valby med en kvadratmeterpris på 35.582 kr.  

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen