FinansBureauet

Mange ledige stillinger i Europa

Mange ledige stillinger i Europa
Arbejdsløsheden er stadigvæk et stort problem for den europæiske økonomi. Men ønsker man sig et arbejde er der muligheder. Der er faktisk en del ledige stillinger i den europæiske økonomi, viser nye tal fra Danmarks Statistik her til morgen. Eksempelvis er 3,4 pct. af alle stillinger i Tyskland ubesat. Der er ikke helt så meget fart på den danske økonomi, hvorfor der her kun er 1,5 pct. af alle stillinger der er ubesat. 
 
Over store dele af Europa er der et stigende antal ledige stillinger. Dette er klart et udtryk for, at europæisk økonomi trods alt er på vej. Virksomhederne begynder igen at ansætte. Den største stigning i antallet af ledige stillinger finder man i Tyskland, hvilket også er et af de lande med de bedste nøgletal. Der er færrest ledige stillinger i nogle af de sydeuropæiske lande, hvor især lande som Cypern og Spanien har få ledige stillinger. 
 
Det er afgørende at den europæiske befolkning er indstillet på at flytte sig efter arbejdspladserne. Det er en af vejene ud af krisen og denne form for mobilitet er eksempelvis en af styrkerne i den amerikanske økonomi. I Europa er sprog og kulturelleforskelle en barriere, men i dag hvor flere og flere taler engelsk burde det ikke være så stor en hæmsko. Lykkes det eksempelvis Tyskland at besætte de mange ledige job med sydeuropæere (arbejdsløsheden er størst i sydeuropa) så kan det være en afgørende styrke for tysk økonomi set i forhold til den globale konkurrence. 
 
Mikkel Høegh
Cheføkonom
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce