FinansBureauet

Hver dag foretager danske virksomheder 39.000 opslag i RKI

At købe på kredit er en luksus, der i stigende grad kræver, at man kan vise, at man både agter og kan betale sine afdrag. 339.682 nye RKI-indberetninger i 2015 fik banker og andre organisationer til at være flittigere med kreditvurderingerne. Det er fortsat hver 20. dansker, der står i RKI.

Hvis du eller din kollega tjekker en ny eller eksisterende kunde i Experian’s RKI-register, er I ikke de eneste. Flere end 230.000 danskere over 18 år er registreret i RKI, og det er derfor ikke uden grund, at der i 2015 blev foretaget 39.178 online søgninger dagligt. I forhold til 2014 er det en stigning på cirka 3.000 søgninger dagligt. Det viser en opgørelse af bevægelser i registret i 2015.

"Stigningen i antallet af online RKI -opslag er et udtryk for, at virksomhederne tager den ”bundne” kapital hos deres kunder alvorligt, og er opmærksomme på den omkostning, der er forbundet med ikke at have kapitalen til rådighed til investeringer og udvikling af virksomheden.”

Gennemsnitligt kom cirka 1.000 nye registreringer til hver dag – i alt 357.978 i løbet af 2015, svarende til en stigning på cirka 20.000 i forhold til 2014, hvor der blev foretaget 339.682 nye registreringer.

42.000 ville tale eller maile om RKI

Ikke kun forbrug på kredit har tag i danskerne. Også modet på at komme ud af RKI-registret, når det først er gået galt, eller finde ud af, om man overhovedet står der, lever i bedste velgående, viser opgørelsen.

Ialt 485.000 klik på forbrugerportalen www.dininfo.dk i 2015 skaffede forbrugerne informationer om deres gælds-situation. 42.000 greb mobilen eller kontaktede Experians ForbrugerService pr. mail eller brev. Her modtog de – ligesom der også er mulighed for det i 2016 – råd og vejledning omkring deres situation. Herunder henvisninger til uvildig gælds-rådgivning eller oplysninger om, hvilke kreditorer, der savner at modtage deres penge.

”Driften af Experians ForbrugerService er et vigtigt element i Experians CSR-aktiviteter og vi ser stor værdi i dialogen med forbrugerne omkring ansvarlig låntagning. Samtidig er det også en retlig forpligtelse, vi har som kreditoplysningsbureau", siger Henrik Petersen.

Experians ForbrugerService oplyser, at mange er overraskede over oplysningen om, at RKI-registret forlades let og uden efterspil, så snart gælden er betalt. Dog er en del danskere registreret for flere forhold – gennemsnittet er tre stk. pr. person, hvilket i praksis fordeles med en enkelt registrering hos en del, mens andre, der først sent er blevet udsat for en ‘bremse’ for deres forbrug, tegner sig for op til et tocifret antal registreringer. Alle forhold skal selvsagt bringes i orden, før man er ude af RKI.


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce