Her tager det længst tid at sælge huset

Der er ikke lige meget fart over hussalget i alle dele af landet, og i hele ni postnumre er salgstiden for handlede villaer i 2017 på over 500 dage. Øverst på listen ligger to vestjyske byer.3. september, 2017 - kl. 11:00
Forfatter: Boligsiden.dk


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Foto: Boligsiden.dk

Mens nyhederne er fyldt med historier om boliger, der bliver solgt i turbofart til overbud i landets største byer, ser det en smule anderledes ud, hvis vi løfter blikket og kigger lidt længere ud i landet. Ser man på villahandlerne i 2017, er der i ni postnumre en gennemsnitlig salgstid på over 500 dage.

Det er dog et godt stykke under det postnummer, der løber med landets længste salgstid. Med 628 dage er 6940 Lem i Vestjylland det sted i landet, hvor villasælgerne skal væbne sig med allermest tålmodighed, når de skal finde en køber til deres hus. Dernæst følger 7790 Thyholm, som også er beliggende i Vestjylland og 4920 Søllested på Lolland.

”Helt generelt går det fremad på boligmarkedet, der har fulgt en positiv udviklingskurve i forhold til blandt andet boligpriser og salgstider, men markedet er stadig meget forskelligt, når vi sammenligner land og by. Og mens store dele af landet oplever en afsmittende effekt fra de større byer, tager det alt andet lige længere tid, før yderområderne kommer med på vognen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Huse sælges lynhurtigt
I juli var den gennemsnitlige salgstid for huse i Danmark 171 dage. Og selvom det er væsentligt lavere end i postnumrene i top tre over de længste salgstider, er det intet i forhold til 3370 Melby.

Vil du vide, hvordan salgstiden ser ud i din kommune? Se mere i Boligsidens Markedsindeks.

I de seks handler, der har været i det nordsjællandske postnummer i år, har det i gennemsnit taget 43 dage at finde en køber til et hus. Og faktisk har samtlige postnumre i top 10 over de hurtigst sælgende af slagsen imponerende salgstider på under 75 dage.

”Listen udgøres udelukkende af sjællandske og jyske postnumre. Det gælder blandt andet steder som Aarhus V, Brøndby, Aalborg Øst og Kastrup, der alle er områder, der stiger prismæssigt, fordi de er beliggende tæt på byen. Samtidig befinder boligpriserne sig på et leje, hvor der stadig er plads til at vækste, og det kan få potentielle købere til at slå til hurtigere end på landet, hvor konkurrencen er mere beskeden og betænkningstiden længere,” siger Birgit Daetz.

Se top 10 over postnumre med de korteste og de længste salgstider.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Boligsiden.dk Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen