FinansBureauet

Guide: Sådan vælger du en uddannelse, der sikrer dig en høj indkomst

De fleste drømmer om en fremtid med økonomisk stabilitet, men hvad skal man vælge, hvis man vil sikres den højeste løncheck? Og hvad kan man gøre, hvis man ikke har valgt en uddannelse, der giver en høj løn, men alligevel gerne vil have en pæn løncheck? Der er mange valgmuligheder, og her vil vi forsøge at danne et overblik over, hvad man kan gøre, hvis man gerne vil sikre sig en god og stabil indkomst, når studentergildet har lagt sig, og man skal til at begive sig ud på arbejdsmarkedet.

De videregående uddannelser giver flest penge

Hvis du vil have en uddannelse, der giver dig mange penge mellem hænderne, når du er færdig, kommer du ikke udenom, at det er en god idé at tage en videregående uddannelse. Det er nemlig dem, der giver den bedste løncheck.

Men det er ikke bare hvilken som helst videregående uddannelse, du skal tage. Der er stor forskel på uddannelserne i forhold til lønniveauet.

Oversigt over de uddannelser, der giver mest

Vi har herunder samlet en oversigt over de fem videregående uddannelser, der giver mest i løn.

  1. Forsikringsvidenskab (cand.act): 896.000 kr./år

  2. Læge (cand.med): 755.000 kr./år

  3. Teknologi og økonomi (prof.bach): 734.000 kr./år

  4. Revisor (cand.merc.aud): 689.000 kr./år

  5. Matematik (cand.merc (mat)): 687.000 kr./år

Ovenstående liste tager udgangspunkt, hvor meget personer med de specifikke uddannelser tjener om året i gennemsnit, hvis indkomsten deles ud, fra personen med uddannelsen er fyldt 18 år, og indtil de runder 64 år – dermed også de år, hvor man modtager SU.

Det vil altså være en god idé at søge ind på en af ovenstående uddannelser, hvis du har de rette kvalifikationer til det.

Men hvad gør du så, hvis du ikke har de rigtige kvalifikationer eller det rette gennemsnit til at søge ind på en af de uddannelser, der placerer dig blandt lønmodtagerenes elite?

Brug tid på at specialisere dig inden for et specifikt emne

Har du ikke et godt nok gennemsnit til at komme ind på de uddannelser, hvor lønnen er højest, men adgangskravene ligeledes er blandt de sværeste, kan du sagtens nøjes med mindre. Find en uddannelse, der interesserer dig – brug eventuelt denne uddannelsesguide, hvis du mangler inspiration.

Find et relevant studiejob, hvor du kan tag hul på din karriere tidligt og på den måde dygtiggøre dig inden for dit fag. Opbyg en blog og del ud af din viden. Deltag i kurser omkring dit emne. Mange specialiserede virksomheder tilbyder skræddersyede kurser, som du kan deltage i. Det pynter på dit CV, og du vil ofte kunne få din arbejdsplads til at betale for disse kurser.

Bondtofte & Co, der er et specialiseret online markedsføringsfirma, tilbyder eksempelvis forskellige kurser inden for markedsføring på internettet. Du kan læse mere om kurserne her. Det samme gør andre virksomheder – det handler blot om at holde øje, følge dem på de sociale medier og generelt opsøge de steder, hvor der bliver delt viden omkring din branche. Så skal du nok få en god løn, når du er færdiguddannet.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce