FinansBureauet

Gør huset 250.000 kr. mere værd med solceller

En ny undersøgelse fra RealMæglerne viser, at solcelleanlæg kan øge værdien af en bolig med op til det dobbelte af etableringsomkostningerne.

Gør huset 250.000 kr. mere værd med solceller
En investering i et solcelleanlæg kan blive en guldrandet investering for boligejere. Ikke alene kan de få glæde af gratis strøm i en længere årrække. Men den dag de sælger boligen, vil de også i mange tilfælde kunne se frem til at hente investeringen hjem igen - og mere til - i form af en højere pris for ejendommen, den dag boligen sælges.
 
Det viser en undersøgelse som ejendomsmæglerkæden RealMæglerne på vegne af FinansBureauet har foretaget blandt kædens mæglere. Mæglerne er blevet bedt om, at vurdere hvor meget prisen på et standard parcelhus vil kunne stige, hvis der installeres et 6 kWp anlæg i god kvalitet til 130.000 kr. Og vurderingerne lyder på, at værdien af ejendommen vil kunne stige med helt op til 250.000 kr., hvilket altså næsten er det dobbelte af etableringsomkostningerne.
 
Solcelleanlæg er blevet væsentlig mere effektive og billige de senere år. Og da skattereglerne samtidig er blevet mere attraktive, har det påvirket efterspørgslen betragteligt. "Vi har oplevet en decideret eksplosion i interessen for solcelleanlæg. Og med god grund. For med et godt 6 kWp anlæg kan man nå op på en årlig produktion på omkring på 6.000 kWh. Med de nuværende elpriser betyder det en gennemsnitlig månedlig besparelse på elregningen på omkring 1.000 kr.", fortæller direktør Michael Jacobsen fra gratissolcelletilbud.dk 
 
Hvis boligejeren benytter den rigtige skattemæssige metode vil den øgede værdi af ejendommen tilmed være skattefri i en salgssituation. "Hvis boligsælgeren har benyttet den såkaldte skematiske metode i forbindelse med den skattemæssige behandling af solcelleanlægget, vil der ikke ske nogen beskatning af værdien af solcelleanlægget ved salget af boligen. Benyttes den regnskabsmæssige metode, vil boligsælgeren derimod kunne blive beskattet af eventuelle genvundne afskrivninger", fortæller seniorskattekonsulent Jens Pedersen fra BDO Skat.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce