FinansBureauet

Gode råd til ferien

Se hvordan du undgår, at økonomiske fælder ødelægger din sommerferie.

Gode råd til ferien
Sommerferien står for døren. Men en række økonomiske fælder truer med at ødelægge ferien omtrent allerede inden den er begyndt. Her er en række gode råd til hvordan du kommer økonomisk helskindet igennem ferien

Visakortet
Visakortet er en utrolig praktisk rejseledsager, og fylder betragteligt mindre i pungen end en stak udenlandske sedler. Men visakortet har sine begrænsninger, og kender man ikke dem på forhånd, kan man havne i seriøse problemer. Ved udenlandske betalinger kan man kun bruge for 20.000 kr. i løbet af 30 dage, herefter smækkes kontoen i, og kan kun åbnes af den bank som har udstedt kortet. Og det er ikke altid man lige kan få fat på dem, når man tjekker ud af hotellet på Kreta lørdag formiddag, og ikke kan betale sin regning. Problemet kan løses ved at have flere kort - eller kontakte banken i løbet af ferien, og få dem til at nulstille beløbsgrænsen undervejs.

Forsikringer
Med hensyn til rejseforsikringer er rådet: vær forsikret, men pas på med at være overforsikret. Hvis man rejser inden for Europa og i mindre end en måned dækker det gule sygesikringskort for akut behandling, men ikke for hjemtransport. Ved rejser uden for Europa er der ingen hjælp at hente fra sygesikringen. Men det lader sig heldigvis nemt løse. Mange kreditkort indeholder en forsikringspakke ved rejser. Og har man ikke et sådant kreditkort, vil det ofte bedst kunne svare sig at tegne en årsrejseforsiking hos et forsikringsselskab, som dækker hele husstanden, og så ellers takke nej tak til alle andre forsikringer man bliver forsøgt prakket på, når man bestiller rejser. Med en årsrejseforsikring glemmer man heller ikke at være forsikret, hvis man som pludselig indskydelse hopper på en afbudsrejse. Og med priser på under 1.000 kr. for hele husstanden for en sådan forsikring, er den svær at konkurrere med.

Konkurs
Konkurser blandt flyselskaber er desværre langt fra noget ukendt fænomen, og ofte ryger både ferie og penge i vasken hos mange ferierejsende på den konto. Men står man med flybilletter i hånden til et krakket flyselskab, behøver hverken ferie eller penge gå tabt på den konto.
Hvis flybilletten er købt gennem en dansk rejsearrangør, skal denne sørge for andre flybilletter om muligt, og hvis ikke skal pengene returneres. Har man køb billetterne på nettet hos en udenlandsk udbyder, er det lidt mere kompliceret, at få pengene igen. Her er det bedste våben derfor, at dække sig ind ved at tegne en konkursforsikring. Hvis denne mulighed ikke eksisterer (nogle flyselskaber tilbyder ikke denne mulighed), så bør man betale billetterne med et internationalt kreditkort, og ikke med dankortet. For så kan man få banken til at hjælpe
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce