Franciacorta til tops

Mousserende italiensk vin vinder test11. september, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Der var sejr til en mousserende italiensk vin i denne uges test, i form af Contadi Castaldi Brut Franciacorta. Vinen kommer fra Franciacorta fra Brescia provinsen, som regnes blandt de absolut mest ambitiøse distrikter for mousserende vine i Italien. Og vinene herfra lader sjældent de bedste Champagner noget tilbage at ønske. Det gælder så afgjort også vindervinen, som er en forrygende flot Chardonnay domineret sag med sødlig næse med dominans af honning og humle som går igen i den fyldige mund tilsat herbale noter i den lange intensive eftersmag. Fantastisk køb til prisen."

 

Testvinder

Contadi Castaldi Brut Franciacorta

******

Forhandler: Gallovini

Pris:  149 kr. ved 6 stk  

 

Andre anbefalede vine: 

 

La Tour Coste Les Trencats Côtes du Rhône 2014

*****

Forhandler: Vinmonopolet

Pris: 89,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Charmerende Côtes du Rhône med peberkrydret næse og mellemfyldig mund med afstemte mængder sort frugt tilsat lidt engelsk lakrids og mokka pakket ind i bløde tanniner. Godt køb.

 

Bodega La Flor Malbec 2016

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 129 kr.

Kommentar: Super lækker og indsmigrende Malbec som hæver sig over andre argentinske Malbec vine i samme prisklasse. En velstruktureret sag med bløde tanniner, fin frugtfylde med delikat afbalanceret lakridssødme, og en lang intensiv eftersmag med noter af hvid peber og vanilje. Tæt på 6 stjerner.

 

Beni di Batasiolo Vigneto Cerequio Barolo 2007

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 299 kr.

Kommentar: En mørk og rig sag med høj intensitet og med noter af kirsebær, tobak, lakrids og mokka. Men trods dens 10 år på bagen stadig med så markante tanniner, at det kræver nogle års ophold mere i kælderen, før vinens kvaliteter for alvor vil komme til deres ret.

 

Signos de Origen Pinot Noir 2016

*****

Forhandler: Kvickly og Superbrugsen

Pris: 99 kr.

Kommentar: Varm og blød Pinot Noir i klassisk oversøisk udgave med kirsebær, blommer og brombær i både næse og mund tilsat noter af tobak og mokka i den lange delikate eftersmag. Lækker sag.

 

Papale Oro Primitivo di Manduria 2013

******

Forhandler: nemlig.com

Pris: 139,95 kr.

Kommentar: En pragtfuld Primitivo med særdeles krydret næse med dominans af basilikum og estragon og blød og behagelig mund, som byder på pæn fylde og sødmefulde rosin og kirsebærnoter tilsat pæne mængder peber og en snert af Amaretto i den lange intensive eftersmag. Super lækker sag.

 

Terre di Valgrande Amarone della Valpolicella 2012

*****

Forhandler: Theis Vine

Pris: 179,95 kr.

Kommentar: Fin Amarone med traditionelle dyder. Kirsebær, svedsker og røg i både næse og mund pakket ind i bløde tanniner og sødmefulde noter af vanilje og rosiner, som fortsætter ud i den lange eftersmag. Godt køb til prisen.

 

Santo Tempranillo 2012

*****

Forhandler: d-wine.com

Pris: 139 kr.

Kommentar: Flot Tempranillo med intens næse med røg og peber og voluminøs mund med krydrede noter af tobak, læder og espresso omkranset af bløde tanniner og et sødmefuldt vaniljepræg i den lange intensive eftersmag.

 

Bixio Corvina Rosso Veronese 2013

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 69,75 kr.

Kommentar: Norditaliener, lavet på tørrede druer, med dadler og kaffe i næsen og sødmefuld og opulent mund med cremede noter af brombær, rosiner og søde kirsebær omkranset af sarte noter af hvid peber og vanilje. Super køb til prisen.

 

Casa Vinicola Botter Carlo Rosso Puglia 2015

******

Forhandler: MENY

Pris: 59,95 kr. 

Kommentar: En indsmigrende syditaliener fremstillet på Aglianico druen med varm og voluminøs næse med noter af kirsebær og sødmefuld pleasermund med behagelige tanniner og noter af peber, rosiner og estragon. Vurderingen havnede på 90 kr. 

 

Calmel & Joseph Les Effervescents Blanquette de Limoux Brut

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 119 kr. ved 6 stk

Kommentar: Forrygende mousserende vin fra Calmel & Joseph med citrus og kældermug i næsen og blød og finesserig mund med lime og gærtoner tilsat et strejf af syrlig æble.

 

Sibio Porto LBV 2013

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Super LBV portvin med kirsebær og ristede nødder i næsen, blød mund med præg af rosiner, røg og mandler og lang delikat eftersmag med en snert af nelliker. Fantastisk køb til prisen.

 

Volver Single Vineyard Tempranillo 2014

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Tempranillo pleaser med varm blød næse med peberkrydrede noter og fyldig mund med opulente toner af marcipan, kakao og marsala. Ganske imponerende vin til prisen.  

 

Grenache Noir V.V. Galhaud 2016

*****

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 74,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Grenache Noir med pæn fylde og koncentration. Krydret næse med en snert af våd skovbund og blød mund med noter af tobak, lakrids og solbær, som rundes af med en lang eftersmag med et touch af vanilje og peber.

 

Saint Roch Selection Parcellaire Blanc 2015

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 59 kr. ved 6 stk

Kommentar: Sydfransk hvidvin med udgangspunkt i Grenache Blanc og Roussanne som byder på floral næse med noter af modne pærer og indsmigrende blød mund med sarte noter af skovsvampe, marcipan og nedfaldsæbler som smyger sig rundt i smagsløgene i symbiose med vinens mineralske toner. Stor vin til lav pris.

 

Sibio Porto Tawny Port 10 years old

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 149 kr. ved 6 stk

Kommentar: Blød og lækker Tawny med sødmefuld næse med toner af moden mørk frugt og tæt mund med fedme og let røget smag og et indbydende strejf af lakrids, valnødder og dameskrå. Super køb til prisen.

 

Nativ Saudens Bianco 2016

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 149 kr. ved 6 stk

Kommentar: Syditaliensk hvidvin i aromatisk stil med indsmigrende næse med noter af smør, kantareller og hvid peber og silkeblød mund med subtile noter af næsten alle tænkelige varianter af eksotisk frugt tilsat ristede toner af nødder og toast.

 

Weingut Jakob Jung Spätburgunder Tradition 2013

*****

Forhandler: Vinmonopolet

Pris: 129,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Charmerende og silkeblød Spätburgunder fra Ahr med vilde jordbær i næsen og delikat mund med diskrete noter af mandel, mokka og mørke kirsebær. Flot sag.

 

Vinessens Sein 2015

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 75 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot spansk vin med imødekommende næse med et strejf af hvid peber, fyldig og voluminøs mund med præg af moden frugt pakket ind i bløde tanniner og en lang eftersmag med noter af peber og vanilje. Godt køb til prisen

 

Contadi Castaldi Soul Rosé Franciacorta 2011

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 199 kr. ved 6 stk

Kommentar: Elegant og forførende mousserende vin med pikant næse med dominans af friskpresset æblemost og ristede svampe og blød mund med subtile noter af overmodne blommer, sirup og marcipan og med et strejf af toast i den delikate eftersmag.

 

Nardelli Appassimento Edizione 2016

******

Forhandler: vinmedmere.dk

Pris: 99,95 kr.

Kommentar: En imponerende Appassimento med varm rosinnæse og fyldig og koncentreret mund med flot sødme, bløde tanniner og noter af mokka og kirsebær i Ripasso agtig stil. Super køb til prisen.

 

Venturini Semonte Alto Valpolicella Ripasso 2014

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Veldrejet Ripasso holdt i elegant stil med indsmigrende næse med strejf af mokka og mandel, blød kirsebærintensiv mund tilsat pæne mængder kakao og vanilje og et delikat touch af balsamico i eftersmagen. Godt køb til prisen

 

Nardelli Appassimento 2016

*****

Forhandler: vinmedmere.dk

Pris: 59,95 kr.

Kommentar: Fin syditaliensk Appassimento med indbydende næse med snert af kaffe og vanilje, mellemfyldig mund med dominans af kirsebær tilsat lidt mørk chokolade og rosiner i den lange eftersmag. Godt køb til prisen.

 

Sibio Porto Reserva Tawny

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Delikat Tawny med kompleks næse med noter af rosin og blød og indsmigrende mund med noter af tørrede abrikoser og brændte mandler. Godt køb

 

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen