FinansBureauet

Få luksushoteller til lavpris

Ved at vente med at booke hotellet til næsten sidste øjeblik, kan man opnå store besparelser på luksushoteller og resorts rundt om i verden

Få luksushoteller til lavpris

Bora Bora i Fransk Polynesien er et af de smukkeste steder i verden. Øen, der ligger i Stillehavet mellem Sydamerika og Australien, er et yndet rejsemål for nygifte og et rent paradis for dykkere. Her finder man Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa, som har vundet Travellers Award 2012, og som har udsigt over en storslået turkis lagune og tilbyder luksuriøse villaer med boblebade og private balkoner med udsigt over lagunen.

Hvis du synes det lyder dyrt, så har du ret. For det er dyrt - rigtig dyrt. Men har man lyst til at opleve dette paradis på jord, findes der imidlertid genveje til at gøre opholdet billigere. Vel at mærke hvis man har is i maven, og tør vente med at bestille rejsen til sidste øjeblik. Normalprisen for en hytte er 6424 kr. pr. nat. Via booking.com kan man få den til 5570 kr. Men venter man med at bestille værelset til 30 dage før afrejse, kan man via www.latestays.com få værelset til 3823 kr. pr nat. Stadig en pæn udskrivning, men trods alt en rabat der er til at føle på.

Så har du is i maven, og har du ikke det store behov for at vide lige præcis hvilket hotel du kommer til at bo på, kan det, i det meste af verden, sagtens lade sig gøre at bo på et 5 stjernet hotel til noget nær spotpris.

Vælger man et mere let tilgængeligt sted end Fransk Polynesien, vil det som udgangspunkt ofte være en god ide at starte med at booke flybilletten. Vælger du eksempelvis en destination som Thailand, vil der være så mange hoteller at vælge imellem via latestay.com, at man ikke risikerer at brænde inde med et par flybilletter - uden at kunne koble et luksushotel til lavpris på i den anden ende. Og med hensyn til flybilletter gælder ofte den omvendte regel - jo før du booker, jo bedre. Så hvis man skal holde budgettet på et minimum, skal man altså helst booke flybilletten et pænt stykke tid i forvejen og så have is i maven og vente med at bestille hotellet.

Har man bestilt billetten et halvt år i forvejen, kan det selvfølgelig være fristende at gå ind og booke hotel, bare for at have det hele på plads. Det er her, det der med is i maven kommer ind. Har man kun en lille smule "is", kan man booke hotel 30 dage før afrejse via www.latestays.com. Men logisk nok bliver overnatningen kun billigere jo tættere man kommer på afrejsen. Et kompromis er at booke de første overnatninger hjemmefra - så man lige kan lande og så booke hotel når man er på destinationen. Gå rundt i kvarteret og find de lækre hoteller. Mange hoteller vil gerne vise deres værelser, poolvillaer etc. frem og prøver selvfølgelig at booke dem ud i samme åndedrag. Men sig hellere pænt farvel og tak for kigget for hernæst at gå til det nærmeste sted med internet og book gennem www.latestays.com. Der er mange tusinde kroner at spare.

Der er selvfølgelig nogle hotelkæder, der ikke benytter sig af latestays.com for at holde standarden, så alle gæster har betalt mere eller mindre det sammen. Krisen de seneste år har dog gjort, at selv nogen af de allerstørste har været nødt til at udbyde overnatninger på denne måde. I Bangkok kan man således eksempelvis booke sig ganske billigt ind på blandt andet femstjernede Lebua at State Tower, og spise på den verdensberømte udendørs restaurant Sirocco med den spektakulære byudsigt. Et værelse med balkon med udsigt over floden koster normalt op til 2.300 kr. pr. nat. Men via latestays.com kan man få selvsamme værelse helt ned til 660 kr., afhængigt af årstid.

For det skal selvfølgelig indskydes at højsæsoner, som jul og påske, er ikke helt så billige. Men hvis man rejser lidt på "tværs" af ferien dvs 2 dage før ferien starter kan det stadig lade sig gøre at komme nogenlunde billigt af sted.

Skal du blot en tur til den danske hovedstad kan du også med fordel bruge latestays.com. Det er langt fra alle hoteller der er med, men der er en besparelse på ca. 50 % op til 2 dage før (dagen før stiger det faktisk oftest en lille smule).

Også Spanien er et af de europæiske lande, der er godt repræsenteret på latestays.com. Så skal man til Costa Del Sol eller andet varmt himmelstrøg i sommerferien, kan det anbefales at booke flybilletterne allerede nu og så vente med hotellerne. Alt afhængig af det danske sommervejr kan man være heldig at finde en afbudsrejse til spotpris hos diverse rejsebureauer, men vil man sikre sig luksus og med 4 stjerner eller derover, skal man ikke gå efter afbudsrejserne. De gode " charter" hoteller er altid fuldt bookede.

Og hvad der er sparet er jo tjent. Det man ikke har brugt på fly og dyre hoteller kan man derfor jo med god samvittighed bruge på shopping. I de fleste europæiske storbyer starter udsalget allerede sidst i juli

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce