FinansBureauet

Få et hus foræret

Ved hjælp af ejendomsmarkedet og gunstige skatteregler kan forældre overføre betydelige værdier til deres børn - uden at der skal betales gaveafgift.

Få et hus foræret
Er man så heldigt stillet, at man har forældre, som ønsker at hjælpe en med en større sum penge, kan man minimere indblandingen fra skattemyndighederne ved at gå via boligmarkedet.
 
Som udgangspunkt kan man ikke begave sine nærmeste med mere en 58.700 kr. om året, før skattemyndighederne vil kræve gaveafgift af beløbet. Men der findes måder, at undgå denne afgift på. En af metoderne går via ejendomsmarkedet. Det er nemlig muligt, at sælge en bolig til et nærtstående familiemedlem under markedsværdien, uden at SKAT brokker sig.
 
Som udgangspunkt accepteres en salgspris der ligger 15 % under den offentlige vurdering. Og da den offentlige vurdering traditionelt altid ligger en smule under den faktiske markedspris, kan en ganske fornuftig stor del af afgiften undgås.
 
Enkelte ejendomme har tilmed en meget stor afvigelse mellem den faktiske handelsværdi og den offentlige vurdering. Og jo større denne forskel er, jo mere afgift kan der spares. Et eksempel: Et hus med en handelsværdi på 3 mio. kr. og en offentlig ejendomsværdi på 2 mio. kr. overdrages fra et forældrepar til en søn for 1,7 millioner kr. Dermed spares der 195.000 kr. i gaveafgift.
 
Rigtig smart bliver det, hvis udbetalingen på huset foræres til børnene som en afgiftsfri gave, og at købesummen i øvrigt finansieres som et rentefrit lån, hvor afdragene hvert år eftergives. På den måde vil hele hytten faktisk ad åre kunne overdrages til barnet, uden at skattemyndighederne ser en klejne. I det konkrete eksempel vil der samlet være sparet godt 432.000 kr. i afgift.

Bliv medlem af FinansBureauet.dk og få gratis abonnement på FinansBureauets magasin Limitless Living - Tilmeld dig her

 

 

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce