FinansBureauet

Få en MBA med skattetilskud

En MBA uddannelse er en dyr fornøjelse, men man kan få skattevæsenet til at betale halvdelen.

Få en MBA med skattetilskud

En MBA uddannelse betragtes af mange som den mest sikre måde at sætte fart på ens karriere. For selvom uddannelsens indholdsmæssige relevans måske med rette kan betvivles, beviser en MBA titel om ikke andet, at man er parat til at prioritere karriere frem for familieliv. Og det kan jo få mangt en arbejdsgiver til at slikke sig om munden.

Men ikke nok med at man må give afkald på størstedelen af ens sociale og familiære relationer i uddannelsestiden, så man også forlige sig med tanken om at skulle give afkald på en ganske stor sum penge i forsøget på at erhverve den eftertragtede titel. Helt op til en million kroner skal man slippe for at få de mest eftertragtede udenlandske af slagsen, mens man kan få hjemlige discountudgaver for omkring 100.000 kr.

Men heldigvis er der hjælp at hente til den finansielle del hos skattevæsenet. Kan man få arbejdsgiveren med på ideen, kan man få skattevæsenet til at betale godt og vel halvdelen. Officielt skal det være arbejdsgiveren som betaler uddannelsen for dig, mod at du accepterer en tilsvarende lønnedgang. For arbejdsgiveren vil denne konstruktion være udgiftsneutral, mens du vil spare skatten af lønnedgangen. Og betaler du topskat svarer det til, at skattevæsenet betaler omkring 56 % af gildet.

En sådan konstruktion er fuld lovlig, så man behøver ikke engang gå stille med dørene. De eneste krav er, at størrelsen på medarbejderens lønnedgang ikke varierer, og at der er tale om en periode på mindst 12 måneder. Skat blander sig heller ikke hvilket indhold der skal være i uddannelsen, blot at den skal være kompetencegivende. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce