FinansBureauet

Få ekstra finansiering via Vækstfonden

Via Vækstfonden kan man skaffe kapitalen til at udvide virksomheden

Få ekstra finansiering via Vækstfonden
Det er ofte svært for små og mellemstore virksomheder at skaffe finansiering til deres vækstplaner. Det gælder hvad enten det drejer sig om at investere i nye produktionsfaciliteter, opdyrke nye markeder, overtage og videreudvikle en etableret virksomhed eller gennemføre en grøn omstilling eller lancere mere ressourcebesparende produkter. Væksten stiller ofte store krav til kapitalen, og bankerne er ofte modvillige til at låne pengene til at finansiere væksten, hvis der ikke stilles sikkerhed eller hvis egenkapitalen er for lille.
 
Men her kan Vækstfonden tilbyde en hjælpende hånd. Hjælpen kan ydes på forskellig vis og afhænger af virksomhedens behov. Hvis lånebehovet er mindre end to millioner kroner, kan Vækstfonden yde en såkaldt Vækstkaution på op til 75 % af lånebehovet. Og det vil oftest være udslagsgivende for om bankerne vil yde lånet.
 
Hvis lånebehovet er mere end to millioner kroner, findes der flere veje at gå. Enten kan der ydes et såkaldt Vækstlån. Et Vækstlån er tænkt som et supplement til virksomhedens øvrige finansiering, og kan være afgørende for at virksomheden kan få en bank eller anden finansieringskilde med på vognen til at yde den resterende finansiering. Et Vækstlån kan finansiere alle former for vækst og udvikling af virksomheder. Man kan også anvende Vækstlån som led i at finansiere et ejerskifte. Eller også kan man få et såkaldt ansvarligt lån, som gives til sunde, veletablerede virksomhed med ambitiøse vækstplaner, som ikke kan få finansiering i et pengeinstitut, fordi egenkapitalen er for lille. Lånet tæller som egenkapital, og øger dermed virksomhedens soliditet, og kan dermed åbne op for yderligere vækstfinansiering.
 
Vækstlån er målrettet små og mellemstore veletablerede virksomheder. For at få et Vækstlån skal virksomheden være økonomisk og ledelsesmæssigt velfunderet. For at kunne ansøge skal virksomheden have maksimalt 250 ansatte, have en omsætning på under 372 mio. kr. eller en balance på under 320 mio. kr.
ANNONCE
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce