FinansBureauet

Ejerlejlighederne racer mod toppen

Ejerlejlighederne stiger stadigvæk kraftigt i pris

Ejerlejlighederne racer mod toppen
Danmarks Statistik har netop offentliggjort prisudviklingen for ejerlejligheder og huse for februar. Ejerlejlighederne fortsætter deres himmelflugt mod toppen via en prisstigning på 1,1 pct. mens parcelhusene har udvist den klassiske vintersløjhed med et fald på 0,2 pct. Der er tale om en meget kraftig prisstigning på ejerlejligheder og dermed forsætter udviklingen med, at ejerlejlighederne med hastige skridt bevæger sig mod toppen. Lige nu har vi således ejerlejlighedspriser, som vi havde i andet halvår af 2008.
 
Ser man på udviklingen på årsbasis, er ejerlejlighederne de sidste 12 måneder steget med 7,7 pct. i pris. Til sammenligning var inflationen 0,2 pct. fra marts 2013 til marts 2014.. Dermed stiger priserne på ejerlejligheder langt mere, end hvad vi kan forklare med såkaldte fundamentalforhold i økonomien. I sådanne tilfælde skal man være varsom med at tolke på prisudviklingen. Når det er sagt, skyldes en del af forklaringen formentlig også kvalitetsforskelle. De sidste par år er der blevet bygget en række nye projektlejligheder, disse udgør en større andel af de solgte boliger end de ældre lejligheder. Det giver i sig selv et prisløft, idet man ikke korrigerer boligpriserne for kvalitetsforskelle.  Ser man på parcelhusene, har vi en noget mere afdæmpet prisudvikling,  idet priserne her kun er steget med 3,4 pct.
 
Et gennemsnitlig parcelhus koster aktuelt 1,8 mio. kr. mens den gennemsnitlige pris på en ejerlejlighed er 1,79 mio.kr. Der er fortsat få handler om end, at de er kraftigt stigende. På nuværende tidpunkt er der således tinglyst 1.900 parcelhuse og 926 ejerlejligheder.
 
Ulrikke Ekelund
Cheføkonom, Presse- og Økonomisk Sekretariat
 
BRFkredit a/s
brf.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce