FinansBureauet

Drengestreger kan ende med en stor regning

Et kammeratligt skub i ryggen kan i værste fald få store økonomiske konsekvenser og blive enden på et langt og godt venskab. Det skriver Advodan

Drengestreger kan ende med en stor regning

Mange bruger sommeren på at mødes ekstra meget med vennerne, og sommersol og afslapning, måske kombineret med alkohol, kan hurtigt medføre, at stemningen bliver løssluppen, og måske får man lige givet kammaraten et skub i ryggen, så han ryger i vandet.

Så længe resultatet blot er et par våde sko og bukseben, er det ganske harmløst, men hvis kammeraten kommer til skade, er det en helt anden sag.

Konsekvensen kan blive en retssag mellem to venner

Mange tror, at ”skubberens” ansvarsforsikring dækker den slags skader, men det er langt fra altid tilfældet, for hvis forsikringsselskabet vurderer, at der er blevet skubbet med vilje, altså at skaden er sket med forsæt, har forsikringsselskabet ret til at afvise at dække skaden, og så er der kun én til at betale: Nemlig personen, der skubbede.

- Vi har haft et par af den slags ”skubbesager”, hvor forsikringsselskabet har henvist til, at skaden er sket med forsæt, og derfor ikke har villet dække den, siger advokat Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN, og fortæller videre

- Sagerne opstår, fordi personen der bliver skubbet, kommer så galt afsted, at det koster en sygemelding
og måske varige skader efter et brud eller lignende. Den, der skubber har naturligvis ikke haft til hensigt at skade kammeraten, men til trods for det kan selve skubbet blive bedømt som forsæt og så har vi miseren. Det kan sætte et venskab på en hård prøve, for det er en ulykkelig situation, som derudover kan føre til, at ”skubberen” må betale erstatning til den skadelidte kammerat. Der kan blive tale om store erstatningsbeløb, hvis det er en alvorlig skade, som for eksempel har resulteret i et indkomsttab. I yderste konsekvens kan det ende med en retssag mellem to venner.

- Selvom vi er vant til at føre erstatningssager, er det ofte nogle penible sager, også for os advokater. Derfor vil vi gerne opfordre til, at man nyder sommeren, men husker at passe på hinanden undervejs, runder advokaten af.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce