FinansBureauet

Det skal du vide inden du arrangerer en polterabend

Bryllupssæsonen er skudt i gang og med den følger en masse polterabendarrangementer. Arrangementerne er tænkt som festlige og hyggelige indslag, men af og til ender det grueligt galt, og hvem har så ansvaret? Det giver Advodan svaret på

Et ødelagt knæ, en brækket arm eller andre typer af skader kan være konsekvensen, hvis uheldet er ude til et polterabendarrangement. Udover det åbenlyst ærgerlige ved at en i øvrigt hyggelig dag pludselig ender med et skadestuebesøg, kan et muligt erstatningsansvar føje yderligere spot til skaden.

Hvem arrangerer og hvem har ansvaret?

Overordnet er der to typer af polterabendarrangementer;

• Dem, hvor brudens eller brudgommens venner arrangerer en eller flere aktiviteter selv
• Dem, hvor arrangementet foregår i et aktivitetscenter med adgang til flere forskellige aktiviteter

Hvis man som venne- eller venindeflok selv står for arrangementet, risikerer man at blive ansvarlig, hvis nogen kommer til skade for eksempel på grund af dårlig planlægning eller utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger.

- Som arrangør af et polterabendarrangement, hvor der er planlagt potentielt farlige aktiviteter, er det fornuftigt at undersøge, hvordan deltagerne er dækket, hvis uheldet er ude, siger advokat Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN, og tilføjer

- Der er mange, der går ud fra, at den almindelige ulykkesforsikring dækker, men det er ikke altid tilfældet, for ofte dækker ulykkesforsikringen ikke såkaldt ”farlig sport”.

Alternativt kan man vælge at overlade ansvaret for actionprægede aktiviteter til en professionel udbyder, og i så fald bør man undersøge, om udbyderen er forsikret. En del udbydere gør opmærksom på, at deltagelse er ”på eget ansvar”, og derved kan de som udgangspunkt ikke gøres ansvarlige for hændelige ulykker.

- Hvis firmaet har udvist uagtsomhed i forbindelse med aktiviteten og derved bliver skyld i en ulykke, for eksempel fordi de ikke har stillet korrekt sikkerhedsudstyr til rådighed eller ikke tydeligt har gjort opmærksom på, at visse aktiviteter kræver en bestemt slags fodtøj, forholder det sig naturligvis anderledes. I så fald kan der som udgangspunkt rettes et erstatningskrav imod firmaet, forklarer advokaten.

Gode råd før polterabendarrangementet

ERSTATNINGSGRUPPEN får hvert år henvendelser om skader, der er sket i forbindelse med polterabendarrangementer, og ofte har skaderne været af så alvorlig karakter, at det har gjort den tilskadekomne uarbejdsdygtig i en periode.

- Når en skade er så alvorlig, at den påvirker erhvervsevnen, er den som oftest forbundet med et erstatningskrav af en anseelig størrelse, så det giver rigtig god mening at tænke sig godt om, når man planlægger polterabendarrangementer, lyder det fra advokat Berit Møller Lenschow, der har disse tre råd

• Undersøg om din egen personlige ulykkesforsikring dækker de planlagte aktiviteter
• Tjek om udbydere af eventuelle aktiviteter er forsikret
• Overvej om risikobetonede aktiviteter bør erstattes af mindre farlige aktiviteter

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce