FinansBureauet

Det danske boligmarked på den gode side af midten i Europa

Godt nyt for det danske boligmarked

Det danske boligmarked på den gode side af midten i Europa
Nye tal fra Eurostat viser her til formiddag, at det Danske boligmarked placerer sig over midten af feltet blandt de europæiske boligmarkeder. Samlet set stiger priserne over det seneste år med 1 pct. i Europa (EU28). I Danmark stiger priserne med 3,6 pct. set over det seneste år målt fra 1. Kvartal i fjor til første kvartal i år. 
 
Det hotteste boligmarked er Estland med en stigning på mere end 17 pct. sammenlignet med i fjor. Efterfulgt af Letland med en stigning på mere end 10 pct. På 3. Pladsen kommer England med en stigning på 8 pct. på året. 
 
De markeder hvor ejendomspriserne falder mest er Kroatien med en fald på 9,7 pct. over det sidste år. Forfulgt af Slovenien med et fald på 6,6 pct. og Cypern med et fald på 5,7 pct. 
 
De overordentlige store forskelle i prisudviklingen i de europæiske boligmarkeder fortæller en historien om en europæisk økonomi, der udvikler sig ganske forskelligt på tværs af regioner. 
 
Der har været talt meget om det danske boligmarked og eventuelle bobler. Set i en europæisk sammenhæng må man sige, at det danske boligmarked udvikler sig noget mere afdæmpet end eksempelvis det engelske marked. Udviklingen viser imidlertid også, at flere at de store økonomier i Europa stadigvæk er presset. 
 
 
 
Mikkel Høegh
Cheføkonom
 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce