FinansBureauet

D/S Norden styrer fri af krisen

Tørlastsektoren er i krise, men på imponerende vis evner D/S Norden at styre fri

D/S Norden styrer fri af krisen

Der er formentlig næppe nogen værre branche at befinde sig i netop nu end tørlast, som netop gennemlever sin største krise nogensinde. Bunden er ganske enkelt faldet ud af priserne på fragtmarkerne. Og da tørlastsegmentet er D/S Norden´s hovedforretning skulle man tro at aktiekursen også ville ligge underdrejet. Men det er ikke tilfældet. Og det har sin forklaring

De størst fald i fragtraterne er sket for Capesize skibene, og her har D/S Norden kun begrænset aktivitet. Hovedaktiviteten er i stedet koncentreret om mindre skibe såsom Panamax og Handysize, og her er raterne ikke faldet nær så meget. Samtidig har D/S Norden haft held til at indgå langvarige lastekontrakter, hvilket har afbødet faldet.

Så i en periode hvor konkurrenter som Korea Line og Sanko er gået konkurs, har D/S Norden formået at tjene mange penge. Og det vil de formentlig også gøre i indeværende år, selvom D/S Norden selv forventer at omsætningen falder kraftigt. En decideret vending i markedet kan tidligst forventes i 2013, men da aktiemarkederne altid foruddiskonterer med mindst 6 måneder, er det langt fra utænkeligt, at D/S Norden vil klare sig ganske fornuftigt på aktiemarkedet i indeværende år.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce