FinansBureauet

ChemoMetec - kursen kan flerdobles

Indenfor de næste par år vil ChemoMetec´s produktportefølje indenfor deres kerneområde være fuldt udbygget, og det åbner op for en flerdobling af kursen

ChemoMetec - kursen kan flerdobles
Status for danske ChemoMetec: Et produkt har måttet opgives på udviklingsstadiet, deres topprodukt har svært ved for alvor at komme ud over rampen, og sidste regnskab bød på stort underskud. 
 
Ovennævnte lyder ikke ligefrem som en købsanbefaling. Men det er det. For bl.a. på grund af ovennævnte forhold er kursen på aktien styrtdykket fra kurs 25 til kurs 3,5 på 4 år. Uden at potentialet af den årsag er mindre.
 
Faktisk virker selskabet mere strømlinet end nogensinde. Afviklingen af ovennævnte udviklingsprojekt (som forklarer underskuddet), har gjort selskabet mere fokuseret på kerneforretningen. Og det er formentlig det, som skal til for at få selskabet til at udnytte sit markedsmæssige potentiale til fulde.
 
Produkterne har nemlig aldrig fejlet noget. De regnes for de bedste på markedet. Og med nylige produktlanceringer, plus en kommende til næste år, er produktporteføljen ved at være komplet. Derved er selskabet i en position, hvor man kan høste frugten af tidligere års intensive udviklingsarbejde. Ingeniørtimerne på de nuværende produkter er betalt, og da margin på produkterne er særdeles høj, vil bundlinjen kunne forbedres markant, hvis salget kan forbedres.
 
Og selskabet har tilsyneladende erkendt, at det er der, hvor skoen trykker. Ikke mindst for deres topprodukt NC-3000, som ikke rigtig har kunnet komme udover startrampen. Men problemet er adresseret - en ny salgsstruktur er under udarbejdelse, og nogle tekniske og softwaremæssige justeringer af produktet er snart klar.
 
Det vil kunne løfte salget markant i de kommende år. Men intet varer evigt. Og udviklingsafdelingen ligger ikke på den lade side. I den branche som ChemoMetec befinder sig i, må man regne med, at et produkt højest har 3 års levetid, før det ikke længere er salgbart. ChemoMetec har da også afsat 6-7 millioner kroner til produktudviklingen, og det er pænt meget i selskab med en årlig omsætning på under 40 millioner kroner.
 
Selskabet har nylig fraskåret aktiviteter, der ikke vedrører kerneområdet, som er at udvikle, producere og markedsføre analyseinstrumenter til celletælling og en lang række andre målinger.
Kerneforretningen udvikler sig fornuftigt med stigende omsætning indenfor pharma, biotek, fødevarer og landbrug. Blandt kunderne er bl.a. danske Novo Nordisk og Lundbeck.
 
Ledelsen forventer i 2012/13 en omsætning på ca. 40 mio. kr., et EBITDA-resultat på 6 - 8 mio. kr. og et EBIT-resultat på 0 - 2 mio. kr., mod et underskud på 11,5 millioner kroner i sidste regnskabsår. Og det er unægtelig ikke tal som i sig selv kan berettige til den nuværende markedsværdi. Men efter at have skuffet markedet igennem et stykke tid, synes ledelsen nu at være pænt forsigtig i deres udmeldinger. Og salget skal ikke forbedres særligt meget før bundlinjen vil se markant pænere ud. Og med et nyt celletællings-instrument, NC-250, som forventes frigivet til salg i foråret 2013, og en justering af NC-3000 produktet, er der masser af begrundet håb om lysere tider forude.
 
Tidspunktet for en investering i ChemoMetic har aldrig syntes mere opportunt end netop nu. Kursen er i bund, og fremtidsudsigterne mere lovende end længe. Den kulørte personskare i ejerkredsen er for længst forduftet, og tilbage står et veldrevet selskab med nogle unikke markedsledende produkter. Som lille spiller i et stort marked er der masser af risici for selskabet. Men en investering i ChemoMetic synes langt mere fornuftig ud fra et afkast/risiko forhold end en investering i diverse biotekselskaber med produkter, der kun undtagelsesvis når at blive markedsført. Kursen vil kunne fordobles indenfor et par år, og mere ved en endnu længere tidshorisont.   
 
Disclosure: Claus Forrai ejer på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen ikke aktier i ChemoMetec.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce