FinansBureauet

Billige biler - fald på 20 %

Det har aldrig været billigere at købe bil i Danmark

Billige biler - fald på 20 %
Det har aldrig været billigere at købe bil i Danmark. I alle tilfælde ikke ifølge Nykredit, som har regnet lidt på priserne. Mens ikke mindst fødevarepriserne er skudt i vejret de seneste år, har bilpriserne halset langt efter de generelle prisstigninger i samfundet. Danske forbrugerpriser er siden 2000 steget med hele 30 %, mens nyprisen på biler blot er steget med 7 %.
 
Følg FinansBureauet på facebook
 
Siden finanskrisen har bilpriser og generelle forbrugerpriser bevæget sig i hver sin retning, og tager man højde for lønudviklingen i samme periode har det, ifølge Nykredit, aldrig været billigere at købe bil. "I kølvandet på finanskrisen oplevede vi et brat fald i bilpriserne, da folk holdt igen med pengene. Det skabte øget konkurrence i den billige ende af bilmarkedet for at lokke forbrugerne ud af busken, og resultatet er et øget udbud af og et markant prisfald for de allermindste biler, hvor forbrugeren i dag får meget mere for pengene, eller i hvert fald kan få det samme meget billigere. Prisfaldet er forstærket af afgiftsomlægninger, der især er kommet de små biler til gode. Resultatet er, at det aldrig været billigere at købe bil i Danmark", fortæller forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

En stor andel af nyregistrerede biler i Danmark er i dag privat-leasede biler, der ligesom de helt små biler har appelleret til forbrugerne i kølvandet på finanskrisen. Det kan skyldes, at leasing giver forbrugeren tryghed, fordi de månedlige udgifter er kendt på forhånd. Og ved at lease sin bil, kan forbrugeren få nøgle til en ny bil, som man måske ellers ikke ville have haft mod på at købe. "- Leasing har siden finanskrisen været en god løsning for mange familier, der dermed får vished for deres faste månedlige ydelser, og derfor en ekstra tryghed", siger Johan Juul-Jensen.
 
Opret dig som bruger af FinansBureauet og få gratis abonnement på FinansBureauets magasin
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce