Bedste vin til ris a la mande

FinansBureauet kårer bedste vin til ris a la mande.11. december, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Temaet for denne test var bedste vin til ris a la mande. En test som fik en overraskende vinder i form af en australsk vin. Eller måske ikke så overraskende endda, idet vindervinens lillebror vandt den tilsvarende smagning sidste år. Chambers Rutherglen Old Vine Muscat hedder vinen, som forhandles af Propperiet til en pris af 224,10 kr. ved køb af 3 stk. En fascinerende Muscat, lavet efter solera metoden, som byder på en helt utrolig intensitet og viskositet og efterlader samtlige dessertvine i samme prisklasse i bakspejlet – i alle tilfælde når disciplinen hedder vin til ris a la mande. Besnærende næse med varme noter af julekrydderier tilsat en snert solbærrom og tørrede abrikoser og super cremet og indbydende mund med righoldige mængder mokka, kirsebærlikør, figner, rosiner, brændte mandler og kandiseret appelsinskal i skøn forening pakket ind i sagte røgnoter. Ren verdensklasse.

Testvinder

Chambers Rutherglen Old Vine Muscat

******

Forhandler: Propperiet

Pris: 224,10 kr. Ved 3 stk

Andre anbefalede vine: 

 

Graham´s The Tawny Mature Reserve Tawny

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin

Pris: 100 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Tawny med præg af valnød, orangeskal og marcipan i både næse og mund, og med en undertone af mokka og mørk chokolade i den lange intensive eftersmag. 

 

Krohn Colheita 2002

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 230 kr.

Kommentar: Besnærende Colheita i robust og velstruktureret udgave med præg af rosiner og marcipan i næsen, valnød og mørk chokolade i munden og vanilje og røg i den lange elegante eftersmag. Godt køb til prisen.

 

Domaine La Collière Rasteau Grenat Vin Doux Naturel 2015

******

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 159 kr.

Kommentar: Flot Rasteau med tobaksrøg og kandiseret ingefær i næsen og elegant mund med underspillet sødme og noter af rosiner, ristede hasselnødder og mørk chokolade bundet sammen af fine tanniner. 

 

M. Chapoutier Banyuls 2015

*****

Forhandler: Kjær Sommerfeldt

Pris: 129 kr.

Kommentar: Fin Banyuls med præg af rosiner og marcipan i næsen, valnød og mørk chokolade i munden og nelliker og kardemomme i den lange intensive eftersmag. Godt køb.

 

Le Manoir des Schistes Le Secret des Marchands Maury Grenat Grande Réserve 2013

******

Forhandler: Theis Vine

Pris: 199,95 kr.

Kommentar: Lækker Maury med intensiv næse med noter af puddersukker og rosiner og cremet mund med noter af marcipan, kirsebær og tørrede abrikoser tilsat et strejf af mørk chokolade i den lange eftersmag. Høj klasse

 

Niepoort Reserve Ruby

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

Kommentar: Almindelig Ruby portvin, som imidlertid byder på fantastisk value for money. Rosinintensiv næse med snert af mørk chokolade og fyldig mund med noter af mandler, valnødder og fuldmodne kirsebær. Fantastisk køb til prisen.

 

Quinta do Portal LBV 2011

******

Forhandler: skovgaardvine.dk

Pris: 119,95 kr.

Kommentar: Sofistikeret Late Bottle Vintage portvin med intensiv næse med toner af rosiner og nelliker og fedmefuld mund med noter af kokos, marcipan og brændte mandler. Super køb

 

Cossart Gordon 5 Years Bual Madeira

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 139,75 kr.

Kommentar: Flot Madeira med kompleks næse med delikate noter af ristede kastanjer og vanilje og voluminøs mund med brombær, kirsebær, marcipan og mørk chokolade pakket ind i lette røgnoter.

 

Burmester Colheita 2002

******

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 139,95 kr.

Kommentar: Storslået Colheita med kastanjefarve og tæt næse med intensive noter af brændte mandler og kandiseret orangeskal som komplimenteres af rund mund med noter af Amaretto og rosiner indhyllet i en tåge af cognac. Stor oplevelse.

 

Quinta do Vale Meão Vintage 2014

******

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 350 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot vintage port i ung udgave med pirrende næse med noter af peber, lakrids og Madeira pakket ind i røgslør og kompleks mund med righoldige mængder af ristede kastanjer, rosiner og karamelliserede mandler med et tvist af peber og mørk chokolade. Super lækker sag.

 

Corte Cavedini Recioto della Valpolicella 2013

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 179 kr. ved 6 stk

Kommentar: Højpotent udgave af Recioto med intensiv næse med dominans af mokka og rosiner og rustik mund med afdæmpet kirsebærsødme og præg af brændte mandler, ristede kaffebønner og vanilje og mørk chokolade i den vedholdende eftersmag. Fantastisk lækker sag

 

Ca´ Del Monte Recioto della Valpolicella 2011

*****

Forhandler: Holte Vinlager

Pris: 199 kr.

Kommentar: Særdeles charmerende Recioto med righoldige mængder rosiner i både næse og mund tilsat noter af svedsker, mørk chokolade, røg og overmodne blommer. Lækker dessertvin.

 

Domaine De La Rectorie Banyuls Cuvée Pierre Rapidel 2006

******

Forhandler: Hj Hansen Vin

Pris: 300 kr.  

Kommentar: Særdeles charmerende Banyuls med lidt år på bagen. Kraftig næse med noter af mørk chokolade og voluminøs mund med initial alkoholdominans, som hurtigt klinger af og afløses af strejf af brun farin, brændte mandler og overmodne kirsebær.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til mindre end fem stjerner vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen