Bedste Rhône vine

Test af Rhône vine21. august, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

FinansBureauet tog en runde med vine fra Rhône i denne uges test. En test, hvor vinderfeltet blev domineret af den fremragende årgang 2015. Specielt i det nordlige Rhône er 2015 årgangen højt besunget og berømmet. Det sydlige Rhône halter dog ikke langt efter, og det var da også herfra, i form af Domaine Fond Croze Cuvée Romanaise Côtes du Rhône Villages 2015, at vi fandt vindervinen. En meget rig og intensiv sag, med kompleks næse med noter af læder og røg, fyldig mund med ristede kaffebønner, sort peber, mørk chokolade og tobak og en snert af trøffel og kantareller i den lange intensive eftersmag. Køb roligt et par kasser af denne vin – så længe de stadig er til at få fat på, da der kun produceres små mængder.

 

Testvinder

Domaine Fond Croze Cuvée Romanaise Côtes du Rhône Villages 2015

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 109,95 kr. ved 6 stk  

 

Andre anbefalede vine: 

 

Brotte Gigondas La Marasque 2015

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 179,95 kr.

Kommentar: Super lækker Gigondas med flot krydret næse og fedmefuld mund med eksplosivt præg af sød lakrids, friskbrygget mokka, modne brombær og mørk chokolade. Tæt på seks stjerner

 

Gabriel Meffre Terres des Pontifes Châteauneuf du Pape 2014

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 109 kr.

Kommentar: Elegant Châteauneuf-du-Pape med næsten feminin næse og blød og indsmigrende mund med afdæmpede krydrede undertoner tilsat klassiske noter af peber og tobak i den lange eftersmag.

 

Clos St Antonin Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu 2015

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 159 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker Plan de Dieu fra Sabon familien med intensiv fadpræget næse med peberpræg og voluminøs mund med righoldige mængder salmiaklakrids, røg, peber og vanilje pakket ind i bløde tanniner. Flot vin.

 

Brotte Les Églantiers Tavel Rosé 2016

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

Kommentar: Delikat Tavel Rosé med floral næse med snert af hyben og indsmigrende herbalt krydret mund med fin syre og underliggende mineralitet. 

 

Domaine de Cristia Côtes du Rhône 2015

******

Forhandler: The Wine Company

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Côtes du Rhône Villages med animalsk næse, fyldig mund med noter af grønne peberkorn, mokka og lakrids og lang intensiv eftersmag med dominans af brombær. Lækker vin

 

Pierre Amadieu Vacqueyras Le Grangelièré 2015

*****

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 129,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Vacqueyras fra det fremragende år 2015. Indbydende næse med let animalske toner og afrundet mund med varme noter af moden frugt tilsat pæne mængder peber, vanilje og toast pakket ind i bløde tanniner.

 

Santa Duc Les Vieilles Vignes Côtes du Rhône 2012

*****

Forhandler: Menu

Pris: 100 kr. ved 3 stk

Kommentar: Lækker tæt og cremet Côtes du Rhône med røgpræget næse og rund mund med bløde tanniner og pæne mængder sort frugt tilsat lidt engelsk lakrids og mokka. Godt køb.

 

Le Fagotière Châteauneuf du Pape 2012

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 199,75 kr.

Kommentar: Flot opulent Châteauneuf med voluminøs næse med toner af røg og læder og intensiv mund med klassiske noter af peber, mørk chokolade og tobak. Lækker sag.

 

Chateau Malijay Le Clos des Plumes Côtes du Rhône 2016

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 119 kr. ved 3 stk

Kommentar: Spændende hvid Côtes du Rhône på bl.a. Viognier med ekspressiv næse med dominans af citrus og grape, som går igen i den friske mund akkompagneret af fin syre og let herbalt krydret eftersmag.

 

Domaine L´Oratoire St Martin Les Douyes Cairanne 2012

******

Forhandler: bichel.dk

Pris: 140 kr.

Kommentar: Forrygende Cairanne i elegant stil med rustik næse med let støvet præg og koncentreret mund holdt i kølig stil med mineralsk strejf og let herbalt præg tilsat noter af hvid peber i den lange eftersmag. Flot vin.

 

 

Domaine les Evigneaux Rasteau 2015

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 99 kr.

Kommentar: Fin Rasteau i ganske flamboyant stil med herbal næse og opulent mund med bløde tanniner og noter af mørk chokolade, espresso og peber. Godt køb til prisen.

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen