Bedste nytårsvin – rødvin

Spansk sejr i test om bedste rødvin til nytårsaften18. december, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Temaet for denne test var bedste rødvin til at akkompagnere maden (i form af en Tournedos) nytårsaften. En test som bød på rigtig mange gode bud, men ingen bedre end Bodegas Morca Garnacha 2015, som forhandles af Andrup Vin til en pris af 279 kr. ved køb af 6 stk. For denne nordspanske vin fra Campo de Borja byder på en vinøs oplevelse i verdensklasse. Produceret udelukkende på Garnacha druer fra små vinmarker med gamle vinstokke byder vinen på flamboyant næse med intensive noter af pibetobak, læder og mokka og særdeles pompøs og fedladen mund med cremede noter af rosiner, vanilje, mørke kirsebær, bacon, balsamico og ristretto. Stilmæssigt befinder vinen sig imellem en top Ribera del Duero og en top Amarone. Og her befinder den sig ualmindeligt godt. Årets bedste vin

 

Testvinder

Bodegas Morca Garnacha 2015

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 279 kr. ved 6 stk

 

Andre anbefalede vine: 

 

Château l´Escart Omar Khayam Bordeaux Supérieur 2005

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 250 kr.

Kommentar: Flot Bordeaux fra den legendariske årgang 2005 med let støvet næse med snert af blyantspids og fyldig mund med bløde tanniner, som omfavner vinens opulente noter af cedertræ, vanilje, tobaksrøg og mørk chokolade.

 

Senorio de Nevada Plata Edicion Aniversario 2014

******

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 109 kr. ved 6 stk

Kommentar: Muskuløs spansk vin med intensive pebernoter i både næse og mund tilsat let sødmefulde kirsebærnoter i den voluminøse mund tilsat righoldige mængder snustobak, rålakrids, espresso og Underberg. Et brag af en vin.

 

Bodegas Caro, Caro Malbec Cabernet Sauvignon 2010

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 299,75 kr.

Kommentar: Superflot Cabernet Sauvignon domineret argentinsk vin med fornemt fransk ophav, som byder på mørk frugt og læder i næsen og silkeblød mund med kirsebær- og solbærnoter pakket ind krydrede toner af peber og estragon tilsat vanilje og mokka i den lange intensive eftersmag. En pleaser på højt niveau.

 

William Randell Barossa Shiraz 2014

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 279,95 kr.

Kommentar: Intens og voluminøs australsk Shiraz fra Barossa Valley med animalsk næse med snert af røget kød og læder og rustik mund med fine tanniner og noter af sorte kirsebær og blommer akkompagneret af lidt vanilje og mokka i den lange bløde eftersmag.

 

Bouchard Père & Fils Gevrey-Chambertin 2015

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 350 kr. ved køb af 2

Kommentar: Fin Gevrey-Chambertin fra det fremragende år 2015. Tæt og intensiv næse med tobaksblade, skovbund og sorte kirsebær, silkeblød og cremet mund med flot fylde og delikate noter af hvid peber, kirsebær og kantareller. Bourgogne på højt niveau.  

 

Tenute Girolamo Conte Giangirolamo Primitivo Negroamaro 2013

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 175 kr.

Kommentar: Forrygende flot Primitivo Negroamaro som byder på særdeles krydret næse med dominans af basilikum og estragon og blød og behagelig mund med pæn fylde og sødmefulde rosin og kirsebærnoter tilsat tilpasse mængder peber og en snert af Amaretto i den lange intensive eftersmag. Super lækker sag.

 

Arzuaga Ribera del Duero Crianza 2014

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 179 kr. ved 6 stk

Kommentar: Karakterfuld Ribera del Duero i Crianza udgave med røg og enebær i næsen, opulent mund med noter af peber, espresso og vanilje og sødmefuld eftersmag med snert af overmodne kirsebær.

 

Emilio Moro Malleolus Ribera del Duero 2014

******

Forhandler: Theis Vine

Pris: 249,95 kr.

Kommentar: Ribera del Duero med både bid og charme. Varm næse med noter af cedertræ, røget kød og sorte kirsebær og voluminøs mund med friskkværnet peber, oliventapanade og en snert af solbærrom og lang fadpræget eftersmag med et strejf af paprika. Super køb til prisen.

Chateau Mongravey Margaux Cru Bourgeois 2015

******

Forhandler: bichel.dk

Pris: 225 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Bordeaux med aristokratisk fremtoning med let støvet røgintensiv næse og fyldig mund med ungdommelige livlige tanniner og pæne mængder cedertræ, vanilje og mørk chokolade. Høj klasse.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til mindre end fem stjerner vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen