Bedste mousserende vin

Østrigsk sejr i denne uges test27. november, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Champagne har det med at løbe med opmærksomheden, når snakken går på mousserende vine. Men at der også findes glimrende mousserende vine uden for dette franske distrikt, var denne uges test det perfekte bevis for. En test hvor temaet var mousserende vine, men hvor Champagne var bandlyst fra at deltage. Gastronomisk set blev testen af de mousserende vine ledsaget af en menu fra Sushi Lovers, som havde sammensat en perfekt underspillet menu, hvor retterne komplementerede, og ikke overdøvede, vinene på perfekt vis 

Testen blev vundet af en østrigsk Grüner Veltliner i form af Zuschmann-Schöfmann Grüner Veltliner Brut Nature 2014, som forhandles af Propperiet til en pris af 224,10 kr. ved køb af tre flasker. Det er første gang at undertegnede smager en mousserende vin lavet på Grüner Veltliner, som stort set kun benyttes i Østrig, men forhåbentlig ikke sidste. For vindervinen var en ganske fornøjelig sag, som bød på pirrende og aromatisk næse med floralt præg, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler.

 

Testvinder

Zuschmann-Schöfmann Grüner Veltliner Brut Nature 2014

******

Forhandler: Propperiet

Pris: 224,10 kr. ved 3 stk 

 

Andre anbefalede vine: 

 

Laborde Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

*****

Forhandler: MENY

Pris: 110 kr.

Kommentar: Delikat Crémant de Bourgogne i Blanc de Blancs udgave med intens aromatisk næse med dominans af grønne æbler, kødfyldt mund med toner af kvæde, pærer og nødder og en snert af rugbrød i den lange eftersmag.

 

Extremarium de Mont Marcal Cava Reserva

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

Kommentar: Flot mineralsk Cava med blid næse med dominans af våd flint og citrus og cremet mund med let syre og fyldig mund med herbalt præg og noter af ristede nødder.  

 

Siós Brut Reserva Blanc de Noirs

******

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 180 kr. ved køb af 2 stk

Kommentar: Superflot Blanc de Noirs med forførende sart mousse. Moden næse med toner af brød og ristede nødder og rig mund med noter af rugbrød og svampe tilsat et sødmefuldt strejf af lynghonning i den elegante eftersmag.

 

Lefèvre Rémondet Crémant de Bourgogne

*****

Forhandler: Fakta

Pris: 89 kr.

Kommentar: Fin Crémant de Bourgogne med grønne æbler og hø i næsen, citrus, brød og mandel i munden og med en lang mineralsk eftersmag pakket ind sarte bobler

 

Llopart Cava Brut Nature Reserva 2013

******

Forhandler: d-wine.dk

Pris: 139 kr. ved 6 stk

Kommentar: Flot Cava i Brut Nature udgave med indsmigrende aromatisk næse, sprød mund med delikate brødnoter og toner af moden pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler.

 

J.L Denois Tradition Extra Brut

*****

Forhandler: bichel.dk

Pris: 120 kr. ved 6 stk

Kommentar: Tituleret ”Champagnedræberen” byder denne mousserende vin fra Limoux på indsmigrende næse med dominans af citrus og kvæde og sprød mund med delikat mousse som indhyller vinens noter af modne pærer og toast. Godt køb til prisen.

 

Valdobbiadene Prosecco Superiore 2015

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 89 kr. ved 6 stk

Kommentar: Kooperativ Prosecco i fin form med aromatisk næse, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af eksotisk frugt og kokos. Godt køb

 

Cava Mont Marcal Brut Reserva

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 79,95 kr.

Kommentar: Fin Cava i ukompliceret stil med skovbund i næsen og tør mund med ristede pinjekerner, nedfaldsæbler og toast i munden. Godt køb.

 

Sipp Mack Crémant d´Alsace Brut

******

Forhandler: 119 kr. ved 6 stk

Pris: Jysk Vin

Kommentar: En fyldig og besnærende Crémant d´Alsace med nedfaldsæbler, friskkværnet rasp og hasselnødder i både næse og mund. Flot vin.

 

Calmel & Joseph Blanquette de Limoux

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 99 kr. ved 6 stk

Kommentar: Forrygende mousserende vin fra Calmel & Joseph med citrus og kældermug i næsen og blød og finesserig mund med lime og gærtoner tilsat et strejf af syrlig æble.

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen