Bedste australske vin

Test af australske vine i denne uges test

4. september, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Der var australske vine på bordet i denne uges test hos FinansBureauet. En test som en hvidvin kom bedst ud af. Massena Barossa Valley The Surly Muse 2016 hedder vinen. En vin som også i tidligere årgange har imponeret. Vinen er skruet sammen af Viognier og en slat Marsanne. Og det er der kommet en helt forrygende vin ud af, som imponerer med sin kontrollerede vildskab. Fascinerende næse med floralt præg tilsat lidt kandiseret frugt og fedmefuld og frodig mund med righoldige mængder eksotisk frugt i retning af papaya og mango pakket ind i sirlig syre og forfinede fadnoter. Det er en uhyggelig god vin, som holder Viognierfanen meget højt. Prøv den

 

 

Testvinder

Massena Barossa Valley The Surly Muse 2016

******

Forhandler: propperiet.dk

Pris: 199 kr.   

 

Andre anbefalede vine: 

 

Thorn-Clarke Shotfire Barossa Shiraz 2014

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 149,75 kr.

Kommentar: Flot Australsk Barossa Valley med tæt krop og fin vitalitet. Cedertræ og tobak i næsen, brombær, peber og kaffe i munden og pæn lang eftersmag med subtilt præg af vanilje

 

First Drop Mothers Milk Barossa Shiraz 2015

******

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 99,95 kr. ved 12 stk

Kommentar: Australsk Shiraz i overraskende elegant udgave med tobak og solbær i næsen, peber og vanilje i munden og lang sødmefuld eftersmag med let bitre espressonoter pakket pænt ind i sarte tanniner.

 

Milton Park Shiraz 2015

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 79,95 kr.

Kommentar: Flot australsk Shiraz med indbydende næse med noter af chokolade og lakrids og elegant mund med bløde tanniner og fint peberattak som runder af med toner af kirsebær og kakao. Fantastisk køb til prisen.

 

D´Arenberg The Laughing Magpie Shiraz Viognier 2012

*****

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 179,95 kr. ved 2 stk

Kommentar: Australsk Shiraz med et skvæt Viognier. Intensiv næse med præg af våd muldjord og indsmigrende mund med underspillet sødme og dominans af lakrids og krydderurter tilsat pebrede noter i den lange eftersmag. Flot vin.

 

Milton Park Chardonnay South Australia 2016

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 79,95 kr.

Kommentar: Fin Chardonnay i oversøisk stil med floral næse og cremet mund med noter af eksotisk frugt, marcipan og citrus iblandet en snert af ristede kokosflager. Fin vin til prisen.

 

Hardy´s Nottage Hill Chardonnay 2016

*****

Forhandler: SuperBrugsen

Pris: 3 stk for 129 kr.

Kommentar: Blød og imødekommende australsk Chardonnay i ukompliceret stil med røgpræget næse tilsat noter af fersken og cremet mund med noter af smør og toast tilsat et tvist af lime. Godt køb til prisen.

 

Nugan Alfredo Dried Grape Shiraz 2014

*****

Forhandler: Menu

Pris: 65 kr.

Kommentar: Australsk Shiraz pleaser i fyldig stil med sødmefuld kirsebærnæse, viskøs mund med overmoden sødmefuld frugt og krydrede undertoner med dominans af peber og en pæn lang eftersmag med noter af engelsk lakrids og rosiner.

 

The Lackey Shiraz 2012

*****

Forhandler: Theis Vine

Pris: 89,95 kr.

Kommentar: Charmerende australsk Shiraz i klassisk varm og let sødmefuld stil med røg, peber og vanilje i både næse og mund. Godt køb til prisen. 

 

D´Arenberg The Money Spider Roussanne 2016

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 119,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Virkelig spændende australsk hvidvin med udspring i den sjældne drue Roussanne. Super aromatisk næse med oceaner af eksotisk frugt, som går igen i den cremede og velstrukturede mund tilsat lidt ristede kokosflager og hvid chokolade pakket ind i sirlig syre. Høj klasse.

 

Kellermeister The Funk Wagon GSM 2014

*****

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 119 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fin australsk Shiraz/Grenache/Matero med kontinental kølighed og oversøisk intensitet og volumen. Let støvet næse med et hint af hvid peber, og delikat mund med toner af lakrids, espresso og mørk chokolade.

 

Tim Smith Bugalugs Shiraz 2015

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 119 kr. ved 6 stk

Kommentar: No nonsense australsk Shiraz fra Tim Smith med fedladen næse med tjære og råt kød i næsen og opulent mund med pæne mængder espresso, friskkværnet peber og skråtobak i munden pakket ind i bålrøg. Super køb til prisen 

 

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen