Bedste Amarone til prisen7. august, 2017 - kl. 00:00
Forfatter: Claus Fledelius


Synes godt om Finansbureauet.dk

Del artiklen

Den årlige test af Amarone afslørede, at det blandt Amaroner i udpræget grad gælder, at man får, hvad man betaler for. Testen afslørede ingen smutveje, så skal man have de rigtig store oplevelser, må man dykke dybt i pungen. Det gælder også for testens vinder i form af Ferragu` Amarone della Valpolicella 2011, som vandt i ganske overbevisende stil, til trods for at vinen med pæn afstand var testens dyreste. Ferragu er en forholdsvis ny producent med kun 15 år på bagen. Men ambitionsniveauet er tårnhøjt, og i undertegnedes optik overgås vinen kvalitetsmæssigt kun af selveste Dal Forno. Og da sidstnævnte rask væk koster op imod de 2.000 kr. pr. flaske, er prisen på 675 kr. for Ferragu` Amarone della Valpolicella 2011 lidt af et røverkøb. Vinen er lavet på Corvina/Corvinone, Rondinella og Oseleta. Sidstnævnte er sjældent benyttet, men man genfinder den i førnævnte Dal Forno, som tydeligvis er inspirationen for Ferragu. Vinen fremstår som en helstøbt og fuldendt fornøjelse fra start til slut, med flamboyant næse med tobaksrøg og bacon og sublim og overraskende frugtintensiv mund med righoldige mængder overmodne kirsebær og noter af espresso, kakao og trøffel. Og med en lang intensiv eftersmag som forskanser sig i munden i en symfoni af vanilje, peber og cedertræ. Superflot sag, som alle Amaroneelskere bør unde sig selv at smage.  

 

Testvinder

Ferragu` Amarone della Valpolicella 2011

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 675 kr. ved 6 stk

 

Andre anbefalede vine: 

 

La Giaretta i Quadretti Amarone della Valpolicella Classico 2010

******

Forhandler: Domaine Brandis

Pris: 349 kr.

Kommentar: Flot Amarone med ristet fad og kirsebær i næsen, og særdeles indsmigrende mund med tilpas volumen og densitet som sammenholdt med vinens noter af let sødmefuld vanilje og marcipan fuldender indtrykket af en Amarone i absolut topklasse.

 

Massimago Conte Gastone Amarone della Valpolicella 2011

*****

Forhandler: Propperiet

Pris: 349 kr. ved 3 stk

Kommentar: Fornøjelig Amarone i underspillet udgave med næsten femimin elegance, hvis man ellers kan tale om det i en Amarone. Ingen oxideret Sherrytræthed her, men flot frugtdreven sag med intensiv kirsebær næse og livlig mund med generøse mængder mørk frugt tilsat tilpasse mængder vanilje, peber og chokolade.    

 

Monte Ca´ Bianca Begali Amarone della Valpolicella Classico 2012

******

Forhandler: bichel.dk

Pris: 375 kr. ved 2 stk

Kommentar:  Et brag af en Amarone med både intensitet og virilitet. Righoldige mængder mørk frugt, tobak og læder i både næse og mund tilsat subtile toner af vanilje, mokka og cedertræ i den lange elegante eftersmag. Høj klasse.

 

Fabiano Amarone della Valpolicella Classico 2013

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 279,95 kr.

Kommentar: Flot fyldig Amarone i klassisk fortolkning med fedladen næse med bacon og kirsebær, svedig og opulent mund med pæn sødme og dominans af chokolade, espresso og vanilje og flot lang intensiv eftersmag med noter af marcipan og rosiner.

 

Tenuta Chiccheri Campo del Strie Amarone della Valpolicella 2010

******

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 399,95 kr.

Kommentar: Tenuta Chiccheri Campo del Strie er og bliver en af undertegnedes favorit Amaroner, som også i årgang 2010 byder på høj kvalitet. Fantastisk lækker Amarone med snert af kaffe og vanilje i næsen, pompøs og kirsebærintensiv mund tilsat generøse mængder mørk chokolade og espresso pakket ind i silkebløde tanniner og med et delikat touch af trøffel i eftersmagen.

 

Corte Giara Allegrini Amarone della Valpolicella 2013

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 199,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fin rund og blød Amarone med kirsebærintensiv næse og opulent mund med noter af chokolade, svesker, blommer og lakridsrod indhyllet i rosinsødme. Godt køb.   

 

Conti di Numio Amarone della Valpolicella Classico 2013

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 199,75 kr.

Kommentar:  Flot pompøs og voluminøs sag med righoldige mængder læder, espresso, mørk chokolade og tobak i både næse og mund tilsat tilpasse mængder kirsebærsødme og rosinnoter.

 

Dal Cero Amarone della Valpolicella 2012

*****

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 399,95 kr.

Kommentar: Lækker Amarone med flamboyant næse med noter af brombær, karamel og læder og flot frugtintensiv mund med righoldige mængder kirsebær, espresso og kakao. Og med en lang intensiv eftersmag som forskanser sig i munden med toner af vanilje, peber og skråtobak. Flot sag

 

Farina Amarone della Valpolicella 2013

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 149 kr.

Kommentar: Fin Amarone med sødmefulde noter af svesker og nedfaldne æbler i næsen, Amaretto, vanilje og tørrede abrikoser i munden og rosiner og ristede mandler i den lange eftersmag. Godt køb til prisen

 

Sartori Amarone della Valpolicella 2013

*****

Forhandler: Meny og Spar

Pris: 165,95 kr.

Kommentar: Pæn Amarone i klassisk sødmefuld opulent stil med varm kirsebærdomineret næse, flot fyldig og rosinsødlig mund med noter af mandler, vanilje og mokka og lang blød finish

 

Corte Canella Amarone della Valpolicella 2012

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 349 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ekstrem lækker Amarone med tætpakket aromatisk næse og sublim mund med righoldige mængder kirsebær, mokka, trøffel og mørk chokolade. Der er ganske enkelt ikke en finger at sætte på vinen.

 

Murari Amarone della Valpolicella 2013

*****

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 139 kr. ved 6 stk

Kommentar: Stilfuld Amarone i afdæmpet stil med peberkrydret næse med snert af marcipan og frugtintensiv mund med toner af blommer, kirsebær, mandler og mørk chokolade pakket ind i let røgslør.

 

Villa Annaberta Amarone della Valpolicella 2014

*****

Forhandler: Kvickly

Pris: 139 kr.

Kommentar: Lækker Amarone i klassisk let sødmefuld stil med varm kirsebærdomineret næse, fin fyldig og rosindomineret mund med noter af mokka og vanilje og med lang eftersmag med snert af hvid peber.

 

OnePio Winery Amarone della Valpolicella 2009

******

Forhandler: AndrupVin.dk

Pris: 449 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ganske forrygende Amarone, som smyger sig om sanserne med noter af tobak, peber og læder i næsen og overmodne kirsebær, mokka, enebær og rosiner i munden pakket ind i let røgslør. Lækker sag.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

 

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen        

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Claus Fledelius Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du skrive for os?

Synes godt om finansbureauet.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen